Tips voor wanneer je even niet voorruit te branden bent  

Iedereen kent het volgende gevoel vast wel, je wordt wakker en denkt ‘dit wordt hem niet vandaag’. Dit gevoel kan je natuurlijk ook later op de dag overvallen, je merkt dan vast aan jezelf dat je gewoon simpelweg even niet voorruit te branden bent. Dat is natuurlijk geen fijn gevoel en dat gevoel wil je het liefst voorkomen. Maar hoe doe je dat? Met deze tips helpen we jou alvast een handje op weg! 

Drink voldoende water  

Wanneer het lichaam goed wil functioneren heeft het om te beginnen genoeg water nodig. Het vrouwenlichaam bestaat namelijk voor 52% uit vocht en het mannenlichaam zelfs voor 63%. Dat is best veel, drink daarom gedurende de dag voldoende water! Het advies is om elke dag tussen de 1,5 – 2 liter water te drinken, zorg er dus voor dat je dit haalt om je beter en energieker te voelen.  

Ga naar buiten en maak een wandeling 

Dit is vast niet het eerste waar je zin in hebt wanneer je even niet voorruit te branden bent. Maar je zult merken dat het wel ontzettend fijn is om te doen. Na de wandeling heb je weer nieuwe en frisse energie om wel wat van je dag te maken of om je dag goed te vervolgen.  

Zorg voor een goede nachtrust 

Om in ieder geval energiek wakker te worden is een goede nachtrust echt essentieel. Probeer hier dus goed voor te zorgen, doe dit door niet te laat naar bed te gaan of te lang op je telefoon te zitten. Het beste is om zelfs 1,5 uur voordat je gaat slapen geen telefoon meer te gebruiken. Een andere goede tip is om echt even iets te doen waar je ontspannen van raakt. Het is namelijk niet goed om gestrest in je bed te gaan liggen. Lees een boek voor je gaat slapen, mediteer of klets gezellig met je huisgenoten voor je naar bed gaat.  

Voeding  

Om jezelf goed te voelen is het belangrijk om ook een goede relatie met voeding te hebben. Gun jezelf af en toe eens een stuk chocolade of iets anders waar je van geniet. Maar zorg ervoor dat je in de basis probeert om gezond en gevarieerd te eten, zodat je geen tekorten oploopt wat betreft voedingsstoffen. Een tekort aan belangrijke voedingstoffen kan er namelijk ook voor zorgen dat je jezelf minder goed voelt.  

Sharing is caring