Gezonde bananen pannenkoekjes  

Ingrediënten voor 8 pannenkoekjes  

  • 50 gram volkorenmeel 
  • 50 gram havermout  
  • 1 banaan  
  • 50 ml havermelk  
  • 20 ml water  
  • 2 eieren 
  • Boter of olie om de pannenkoekjes in te bakken  

Voor de decoratie  

  • 1 banaan  
  • Kaneel   
  • Agavesiroop  

Bereiding 

Mix met een staafmixer de havermout tot havermeel. Prak hierna de banaan goed fijn en voeg de eieren hieraan toe. Doe hierna het havermeel, het volkorenmeel en de havermelk erbij. Roer dit goed door elkaar tot dat je een mooi beslag hebt.  

Verwarm de olie of boter in een pan en doe er wat beslag in. Je kunt hier het beste een juslepel voor gebruiken, zo heb je ongeveer de juiste hoeveelheid. Wanneer de eerste zijde van het pannenkoekje ongeveer goudbruin gebakken is kun je hem omdraaien. Bak zo een tijdje door tot alle pannenkoekjes gebakken zijn.  

Wanneer je de pannenkoekjes met zijn tweeën eet is het een goed idee om 2 stapeltjes van 4 pannenkoekjes te maken. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg deze op en naast het stapeltje pannenkoekjes. Doe er tot slot wat kaneel en agavesiroop over. En klaar zijn je gezonde pannenkoekjes!  

Sharing is caring