Waar komen al die cocktailnamen toch vandaan? 

Je zit op het terras en hebt zin in een lekkere cocktail, maar je ziet tientallen verschillende cocktails staan met soms bizarre namen. Je vraagt je dan toch ook af waar die namen vandaan komen. Ben jij benieuwd waar de cocktailnamen vandaan komen? Wij hebben het voor jou uitgezocht. 

Pornstar Martini 

Dit is toch wel een cocktailnaam waar je erg nieuwsgierig naar bent. Eigenlijk is de gedachte achter deze naam erg makkelijk. Degene die de cocktail bedacht heeft had deze cocktail speciaal gemaakt voor pornosterren. Deze cocktail is ontzettend populair geworden en is ook nog eens de populairste cocktail van de 21e eeuw geworden. 

Bellini 

Deze cocktail heeft een vrolijke kleur en dat is dan ook de reden achter het verhaal. De bedenker van deze cocktail genaamd Giuseppe Cipriani heeft de cocktail vernoemd naar de schilder Giovanni Bellini, omdat de kleuren van de cocktail hem deed denken aan de schilderijen van Giovanni.  

Piña Colada 

Je raadt vast nooit wat er in deze cocktail zit. De vertaling van deze cocktail is gezeefde ananas, dus deze cocktail is wat minder moeilijk om te raden.  

Sidecar 

Deze cocktail kan wel in een geschiedenisboek worden genoemd. Het is namelijk jaren geleden dat deze naam is ontstaan. De naam komt van een Amerikaanse legerofficier uit de Eerste Wereldoorlog in Parijs. Hij is degene die het drankje bedacht heeft. De naam is ontstaan doordat hij vaak aan het rondrijden was in een motor met een zijspan.  

Mai Tai 

Wil jij vrolijk worden van een cocktail dan is deze cocktail iets voor jou! Mai Tai betekent namelijk leuk. Deze cocktail is bedacht door een bar in Californië. Als je van deze cocktail niet vrolijk wordt dan weten wij het ook niet meer.  

Sharing is caring