Tips om wat meer te drinken zonder dat je de drankkast in duikt  

Het is ontzettend belangrijk om jezelf gedurende de dag goed te blijven hydrateren. Het drinken van genoeg water is nodig om gezond te blijven. Je lichaam wordt er namelijk blij van als je water drinkt. Natuurlijk is het ook goed om dit aan te vullen met thee en koffie. Wat je beter niet kunt doen is de drankkast induiken, hier wordt je lichaam namelijk niet zo blij van. Wanneer je zorgt dat je voldoende drinkt en dus geen dorstgevoel hebt is de verleiding om toch de drankkast in te duiken ook minder. In dit artikel delen we een aantal tips.  

Vul je glas of fles steeds bij! 

We trappen af met de tip om je glas of fles steeds bij te vullen. Zorg ervoor dat je op je bureau of op je werkplek altijd een fles of glas hebt staan, dit helpt je eraan herinneren om te drinken. Wat ook een goede tip is: wanneer jij water pakt, vul dan ook gelijk de glazen of flessen van je collega’s of huisgenoten bij. Zo herinner je hen er ook aan om weer wat te drinken en je zult zien dat ze het ook terug gaan doen. Mocht dit niet kunnen omdat je alleen zit, zorg er dan voor dat elke keer als je glas of fles leeg is je hem even bijvult. Je hoeft het natuurlijk niet gelijk op te drinken maar je kunt zo wel elke keer een slokje nemen.  

Kies voor een leuke fles  

Als aanvulling op de vorige tip, is het ook goed om jezelf te motiveren om meer water te drinken door voor een leuke fles of beker te kiezen. Het helpt vaak toch als die er wat mooier of leuker uitziet. Het is dus echt geen slecht idee om jezelf eens te trakteren op een mooie fles of beker. 

Drink bij elke maaltijd  

Zorg ervoor dat je bij elke maaltijd ook wat drinkt en dan het liefst water, thee of koffie. De meeste mensen hebben zeker 3 eetmomenten op de dag (vaak zijn dit er meer). Zo kun je er dus voor zorgen dat je tijdens en met die maaltijden in ieder geval al het nodige vocht binnenkrijgt.  

Voorkom dat je al snel de drankkast in duikt 

Het is verleidelijk om jezelf al snel te trakteren op een alcoholisch drankje! En dat is niet gek want de verleidingen vliegen je overal om de oren. Natuurlijk is het ook helemaal niet erg om jezelf af en toe te trakteren op een lekker wijntje, biertje of een lekkere cocktail. Maar zorg er wel voor dat je dit met mate doet en doe dit pas nadat je ook water hebt gedronken. Het is echt niet goed om het water te vervangen voor alcohol. Zorg er dus eerst voor dat je jouw dorst lest met water en daarna pas aan de alcohol gaat.  

Drink niet te veel water  

Ondanks dat we je in dit artikel tot nu toe alleen maar gemotiveerd hebben om meer water drinken. Is het ook goed om te weten dat je nooit te veel water moet drinken. Dit kan namelijk averechts werken en zelfs zorgen voor een watervergifting. Zorg er daarom voor dat je genoeg drinkt. Tussen de 1,5 – 2 liter water is de aanbeveling, maar drink ook zeker niet meer dan dat nodig is.  

Sharing is caring