Feitjes over de clitoris die jij nog niet wist  

Wist je dat de clitoris wel 8000 zenuwuiteinden heeft? De clitoris is een ontzettend gevoelig orgaan. De functie van de clitoris is om de vrouw een gevoel van seksueel genot te geven. Er zijn nogal wat misvattingen over dit orgaan, de meeste mensen omschrijven het als een klein bolletje, maar dit is helemaal niet terecht. De gemiddelde lengte van een clitoris is namelijk zo’n 10 cm. In dit artikel delen we een aantal feitjes over de clitoris die jij waarschijnlijk nog niet wist.  

Je clitoris blijft doorgroeien 

Wanneer jij zelf uitgegroeid bent is je clitoris dat nog lang niet. Je clitoris blijf namelijk gewoon je hele leven doorgroeien.  

De gemiddelde clitoris is even lang als een niet- stijve penis   

Vaak wordt er gedacht dat de clitoris een klein knopje of bolletje is. Omdat dit eigenlijk het enige is wat je van de clitoris kan zien. Hiermee wordt de clitoris absoluut te kort gedaan. Dit komt omdat het grootste gedeelte van de clitoris zich aan de binnenkant van het lichaam bevindt en dus niet zichtbaar is vanaf de buitenkant. De gemiddelde clitoris is namelijk zo’n 10 cm groot. 

De clitoris lijkt meer op een penis dan de meeste mensen denken  

Een clitoris heeft net als een penis een voorhuid, eikel (dit is het zichtbare deel van de clitoris) en een frenulum. 

Een clitoris is veel gevoeliger dan een penis  

De clitoris heeft wel 8000 zenuwuiteinden, dit zijn dubbel zoveel zenuwenuiteinden als dat de penis bevat. De penis heeft er zo’n 4000.  

Als vrouw kun je ook een erectie hebben  

Dit komt omdat de clitoris bestaat uit hetzelfde weefsel als de penis. Hierdoor kan het weefsel van de clitoris zich vullen met bloed en opzwellen bij opwinding.  

De clitoris functioneert niet minder goed naarmate je ouder wordt 

Bij mannen is het zo dat hun penis minder goed functioneert wanneer ze ouder worden. Bij de clitoris is dit over het algemeen niet het geval, er verandert niet veel aan de clitoris. Hij wordt dus niet kleiner. Wel kan het zo zijn dat de clitoris gevoeliger wordt, dit komt omdat het vetweefsel rondom de clitoris dunner wordt.  

Sharing is caring