Bakuchiol: het nieuwe huidverzorging ingrediënt 

Bakuchiol, het ingrediënt waar veel huidverzorgingsmerken bij zweren. Vitamine a, ook wel bekend als retinol staat waarschijnlijk al jaren in je badkamerkastje. Maar ook dit nieuwe ingrediënt is een geweldig anti-aging product. 

Wat is Bakuchiol? 

Dit ingrediënt is helemaal plantaardig en wordt gezien als het alternatief voor retinol. Deze antioxidant komt uit zaden en bladeren van de Psoralea corylifolia-plant. Uit onderzoek is gebleken dat deze sterke antioxidant pigmentvlekken voorkomt en je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen en andere stoffen die in de lucht hangen.  

Ook vermindert Bakuchiol fijne lijntjes en rimpels. Een ingrediënt dat je dus absoluut in je badkamerkastje wilt hebben.  

De voordelen van Bakuchiol 

Bakuchiol vermindert dus niet alleen fijne lijntjes en rimpels. Het zou de huid steviger maken, de textuur verbeteren. Ook vermindert het roodheden en het laat dus je huid egaler ogen. Het is zeker een ingrediënt wat je ook kan gebruiken bij de gevoelige huid. Het kalmeert namelijk ook! Heb je een acne-gevoelige huid dan is bakuchiol zelfs een betere optie dan retinol. Het is namelijk iets zachter in zijn werking.  

Zo combineer je bakuchiol en retinol 

Retinol is dus minder geschikt voor de gevoelige huid maar heeft ook heel veel voordelen. Voor het beste resultaat kan je zelfs bakuchiol en retinol combineren. Deze beide ingrediënten hebben overeenkomsten die elkaar versterken, voor een nog beter resultaat. Dit zijn dé voordelen van deze krachtpatsers combineren: 

  1. Bakuchiol vult de eigenschappen van de antioxidant retinol en beschermt de huid tegen schade van bijvoorbeeld de zon. Ook herstelt de diepliggende schade. Het is zeker geen vervanging voor een zonnebrand, deze ingrediënten maken de huid juist gevoeliger voor uv-straling.  
  1. Retinol blijft langer werkzaam door Bakuchiol. Het stabiel houden van vitamine a (retinol) is erg lastig. Maar Bakuchiol zorgt voor een langer werking.  
  1. Zoals we eerder al vertelden is bakuchiol beter voor een gevoeligere huid. Retinol kan bij sommige huiden voor irritatie zorgen. Door retinol te combineren met bakuchiol kan je toch genieten van de anti-aging producten. Dit wonder ingrediënt verbetert het vermogen van de huis om retinol te kunnen verdragen.  

Sharing is caring