Tips om goed te slapen met volle maan  

De volgende volle maan, die beter bekend staat als de sneeuwmaan, valt op 16 februari. Heb jij ook altijd zo’n moeite met inslaap vallen als het volle maan is? Je bent niet de enige en daarom hebben wij alvast wat handige tips, zodat jij vanavond wel goed kan slapen. 

Leg je telefoon weg 

Ik weet hoe moeilijk dit is, maar toch is het echt aan te raden. Je moet je helemaal kunnen ontspannen en een telefoon houd je toch druk. Ook is het licht van het scherm niet goed voor je gaat slapen, want hierdoor word je slaaphormoon Melatonine verstoord en kom je moeilijker in slaap. In plaats van naar je telefoon kijken, kan je vanavond naar de volle maan kijken! 

Houd je sokken aan 

Je sokken aan tijdens het slapen helpt echt! Houd vanavond dus vooral je sokken aan in bed. Je bloedvaten verwijden als je warme voeten hebt, waardoor je lichaam afkoelt. En daardoor denkt jouw brein dat het tijd is om te slapen.  

Gordijnen goed dicht 

Een van de redenen waarom de volle maan voor slaapproblemen kan zorgen, is door het extra licht dat naar binnen schijnt. Doe daarom in de avonden van de volle maan de gordijnen extra goed dicht, zodat je daar geen last van hebt. 

Beweeg 

Je lichaam moe maken voor dat je gaat slapen is een slimme manier om beter in slaap te vallen. Kom daarom in beweging na het avondeten. Doe een home work-out of ga een stukje wandelen. Zo maak je jouw lichaam moe en slaap je extra goed. 

Eet een banaan 

Je slaapt beter als je een banaan eet voor het slapen. Dit komt door het stofje tryptofaan wat in het fruit zit. Tryptofaan is een aminozuur dat in je lichaam zorgt voor de aanmaak van serotonine. Serotonine stimuleert weer de aanmaak van melatonine, waardoor je slaperig wordt.  

Neem een warm bad 

Heb je thuis de luxe van een bad? Spring er dan zeker een keertje in op de avond van volle maan. Het nemen van een bad zorgt ervoor dat jouw lichaamstemperatuur verhoogt, waardoor je meteen moe wordt. Ga dus vooral lekker in bad voordat je gaat slapen. 

Sharing is caring