Schaatsen een goede work-out 

Het is geen sport die je kan doen wanneer je maar wilt, maar als er ijs is, dan is schaatsen een super goede work-out! Is er nou geen ijs? Dan zoek je toch gewoon de dichtstbijzijnde schaatsbaan op en ga jij daar voor de perfecte work-out!  

Perfecte work-out 

Tijdens het schaatsen train je bijna je hele lichaam. Van schaatsen krijg je een super goede conditie maar ook sterke spieren. Het afzetten is bijvoorbeeld al een enorm krachttrainingsmoment. Je armen en balans worden gebruikt om een zo snel mogelijke snelheid te krijgen. Tenzij je natuurlijk wat minder hard durft te gaan en nog erg aan het wiebelen en glijden bent! Als je wilt afvallen is het dus raadzaam om een rondje te gaan schaatsen.  

Nooit te laat om te leren 

Verveel je je en heb je al alle sportschool apparaten en hardloop routes gehad? Zoek dan een schaatsbaan op. Niet geschoten is altijd mis. Je kan op je eigen tempo wat ontspannen rondjes schaatsen en een nieuwe uitdaging opzoeken.  

Slappe lach 

Ongeacht of je al wat ervaring hebt met schaatsen, er zijn altijd mensen die hard onderuitgaan. Je zult af en toe vast wat rare momenten meemaken op het ijs wat je over de grond zal laten rollen (glijden).  

Gezellig sfeertje 

Schaatsen is een leuke activiteit om met je vrienden te doen. Als je lekker met je vrienden aan het praten bent en schaatst heb je al snel niet meer door hoeveel rondjes je hebt gehad. Vaak komt bij schaatsen ook warme chocolademelk kijken. Dus altijd een gezellige sfeer op en om de schaatsbanen.  

Liefde van je leven 

Je hebt vast wel is films gezien. Een verliefd stel die gaat proberen te schaatsen. De kans dat jij daar je liefde van je leven ontmoet is natuurlijk erg klein, maar je weet het maar nooit! Maar een ding staat vast, de kans dat je iemand ontmoet op de schaatsbaan is aanzienlijk hoger dan hem of haar ontmoeten thuis op de bank. 

Sharing is caring