Haartrucjes waar je echt wat aan hebt 

Weet jij soms ook niet meer wat je met je haar aan moet. Wil je het vast, los, vlechtjes, krullen of vind je je haar te vettig. Compleet nieuw kapsel creëren zonder een afspraak te maken bij de kapper? Pak de schuifspeldjes en andere hulpmiddelen er maar bij en let’s get started. Hieronder 8 haartrucjes waar je echt wat aan hebt.  

Oogschaduw op je scheiding 

Neem een oogschaduw in dezelfde kleur van je haar en breng het aan bij je scheiding. Hierdoor lijkt je haar dikker. Ook op foto’s lijkt je haar veel dikker als je deze techniek toepast. Als je je haar in een staart draagt kun je dit trucje ook gebruiken langs je haarlijn. 

Vlechten voor losse krullen 

Dit deed je vroeger vast ook vaak, slapen met vlechtjes in en de volgende dag wakker worden met een bos krullen. Voor een casual look kan je ook vlechten maken en dit met de stijltang verwarmen. Maak de vlechten los en je hebt een perfecte wavy effect. 

Verberg uitgroei met mascara 

Als je haar donker hebt geverfd, kan er snel uitgroei komen. Om dit te verbergen kan je een mascara op kleur gebruiken om de uitgroei beter te verbergen. 

Trek aan je vlecht 

Maak een vlecht en trek deze zachtjes een beetje uit elkaar. Dit is een makkelijke manier om je haar dikker en voller eruit te laten zien. Maar trek niet te veel, want je wilt niet dat de vlecht uit elkaar valt.  

Twee paardenstaarten voor een lange staart

Voor mensen met halflang haar die het weer wat langer willen hebben is dit een ideale truc. Verdeel je haar in twee paardenstaarten onder elkaar, een bij je kruin en een achter in je nek. Zo lijkt je staart ineens twee keer zo lang. 

Houd je staart overeind met een schuifspeldje 

Schuif twee speldjes in je staart en elastiekje richting je kruin. Duw je staart omhoog en trek deze strakker zodat hij meer rechtop staat. Maak daarna je lokken iets pluiziger en je staart ziet er gelijk een stuk voller uit! 

Draai je schuifspeldjes om 

Blijven ze niet zitten en schuiven de speldjes de hele tijd omlaag? Draai het speldje dan om. Dan heb je de golvende kant tegen je hoofdhuid aanzitten en deze houdt steviger vast dan de gladde kant. 

Bruisend water + zout = salt spray 

Meng wat bruisend water met zout en stop dit mengsel in een sprayflesje. En daar is je eigen salt spray. Ben je echt een liefhebber van beachy hair, dan wordt deze spray je nieuwe liefde.  

Sharing is caring