Chiazaad een échte superfood, maar let wel op het volgende  

De zwarte, kleine zaadjes die chiazaad genoemd worden zijn ontzettend gezond.  

Chiazaad is afkomstig uit Mexico en groeit uit een plant die familie is van de munt.  

De voordelen van chiazaad  

Chiazaad heeft veel voordelen, het bevat onder andere veel:  

  1. Omega 3-vetzuren 
  1. Mineralen 
  1. Vezels 
  1. Eiwitten 
  1. Calcium 
  1. IJzer 
  1. Vitamine B1, B2 en B3 

Hoe kun je chiazaad eten?  

Chiazaadjes zijn knapperige zaadjes, ze zijn daarom erg geschikt om ze bij je ontbijt door de yoghurt of havermout te doen. Daarnaast is het ook lekker om er chiapudding van te maken. Er zijn hier talloze recepten van te vinden en je kunt het natuurlijk helemaal naar je eigen zin maken. De chiazaadjes zijn ook geschikt om door een smoothie of salade te doen.  

Chiazaad is niet voor iedereen een superfood  

Toch is chiazaad niet voor iedereen geschikt als superfood. Dit is zo om de volgende redenen: 

  1. Chiazaad werkt bloeddrukverlagend: Wanneer je medicijnen slikt is het goed om hiervan de bijsluiter te checken of neem contact op met je arts.  
  1. Chiazaad bevat een hoge hoeveelheid aan vezels: Hier kunnen je darmen soms niet goed op reageren.  
  1. Allergie: Sommige mensen blijken allergisch te zijn voor chiazaad. Er wordt op dit moment nog onderzoek naar gedaan, maar mogelijke allergische reacties zijn: tranende ogen, huiduitslag, jeuk, een gezwollen tong en ademhalingsproblemen.  

Sharing is caring