Paaldansen als work-out! 

Paaldansen wordt steeds populairder en het is een ideale work-out. Naast dat bijna elke spier wordt getraind, word je ook vaak uitgedaagd. Je werkt aan je lichaam en zelfvertrouwen. Hieronder 5 redenen waarom jij deze sexy sport ook zou moeten proberen! 

Paaldansen is hard werken 

Net als boksen, is paaldansen een geweldige work-out. Er komt bij deze sport zowel cardio, krachttraining, uithoudingsvermogen en flexibiliteit kijken. De perfecte sport om je droomlichaam te trainen. Ook met de calorieën kan deze sport wel tellen, want met een halfuurtje aan de paal hangen, verbrand je evenveel als een aerobics les.  

Balans 

Een van de vele voordelen die paaldansers hebben, is dat ze perfect in balans zijn. Je wordt bewuster van hoe je lichaam in elkaar zit en zal in het dagelijkse leven een beter evenwicht hebben en dus is er minder kans op struikelen en vallen.  

Sporten wordt leuk 

Wil je liever geen uur op de loopband slijten? Klim dan de paal in! Terwijl andere sporten al snel een verplichting worden, leer je met paaldansen om op een leuke, productieve manier je lichaam te werken en calorieën te verbranden. Voor je het weet is de les voorbij en heb je er een stevige work-out op zitten.  

Slaapt beter 

Sporten zorgt ervoor dat je blijer wordt en goed slaapt. Omdat je zowel een intensieve sport beoefent en heel wat stretchoefeningen doet, heb je extra veel kans op een diepe slaap na de training.   

Zelfvertrouwen 

Sporten geeft je vaak voldoening. Je voelt je weer gezonder na de extra beweging. Maar na paaldansen voel je je ook erg sexy en sterk! Als je de basis onder de knie hebt, leer je als snel choreografie die er waanzinnig uit ziet.  

Sharing is caring