Een gezonde tulband 

Ingrediënten voor 1 taart 

  • 2 sinaasappels 
  • 4 eieren 
  • 2 rijpe bananen 
  • 150 ml zonnebloemolie 
  • 250 gr amandelmeel 
  • 200 gr tarwemeel 
  • 3 tl bakpoeder 
  • 150 gr mango 
  • 200 gr roomkaas 

Bereidingswijze  

Verwarm de oven voor op 175 graden en rasp de schil van de sinaasappels, bewaar de rasp goed. 1 sinaasappel kan je uitpersen. Splits nu de eieren en klopt de eiwitten stijf, maar bewaar wel de eidooiers. Pak er een grote kom bij en doe daar 1 tl sinaasappelrasp, 2 el sinaasappelsap, de eidooiers en olie in.  

Mix dit allemaal goed totdat het een egaal beslag is geworden. Vervolgens voeg je het amandelmeel, 120 gr tarwemeel en de bakpoeder toe. Als het een mooi glad beslag is spatel je het eiwit voorzichtig er doorheen. Doe de mango in een bak en pureer dat totdat het een geheel is. Daarna doe je 80 gr tarwemeel erbij. Dit spatel je erdoor samen met 100 gr roomkaas.  

Doe de helft van het beslag in een ingevette tulband bakvorm. Maak dit glad en vervolgens verdeel je het roomkaas-mangomengsel in het midden. Doe de rest van het beslag in de bakvorm en bak hem voor ongeveer 55 minuten in de oven. Om te controleren of hij gaar is moet je even een satéprikker in de taart steken, wanneer hij er droog uitkomt is hij gaar.  

Haal de taart uit de oven en laat hem 30 minuten afkoelen als hij nog in de vorm zit. Na die 30 minuten haal je hem uit de bakvorm en laat je hem nog 30 minuten afkoelen. Ondertussen doe je de rest van de roomkaas in een bakje samen met de rest van de sinaasappelrasp en 4 el sinaasappelsap. Roer dit allemaal goed door en als je wilt kan je altijd nog wat extra rasp of sap toevoegen voor meer smaak.  

Verdeel de topping over de tulband en aansnijden maar! 

Sharing is caring