Dit zijn de minst pijnlijke plekken om een tattoo te zetten 

Sommige tattoos doen meer pijn dan de ander. Dit komt door de zenuwverbindingen in ons lichaam. Als er vetkussentjes tussen de huid en de zenuwen zit wordt de pijn minder direct. Ben je nou toch bang voor de pijn maar je wilt wel graag een tattoo? Hieronder staan de 4 beste plekken voor de minst pijnlijke tattoo.  

Je dijen 

Op deze plek van je lichaam zit relatief veel vet, en dat betekent dat het minder pijn zal doen om hier een tattoo te laten zetten. Maar een tattoo aan de binnenkant van je dijen is een ander verhaal. Die kan juist gevoeliger zijn! 

Bovenkant en binnenkant van je arm 

Dit zijn stoere plekken om wat te tatoeëren en dus niet heel pijnlijk. Zolang je maar niet te dicht in de buurt komt van je pols, is de binnenkant van je arm een goede plek om een tattoo te laten zetten als je de pijn zo veel mogelijk wil vermijden.  

Billen 

Hoewel je billen een intieme zone zijn, kunnen ze wel tegen een stootje. Op je billen zicht natuurlijk meer vet vergeleken met de rest van je lichaam. Daarom doet het hier minder pijn om een tattoo te laten zetten.  

Achterkant van je onderbeen 

Zeker in de zomer is het de ideale plek om je tattoo vol trots te showen onder een rokje of korte broek. De achterkant van je been bevat ook meer vet die de pijn verlicht. Je kipfiletjes op de achterkant van je been kunnen dus je redder in nood zijn! 

Tips! 

Blijf goed ademen, dit is erg belangrijk. Regelmatige, diepe ademhalingen helpen je om pijn beter aan te kunnen. Ook het pijn verlagende effect van ibuprofen kan worden versterkt met cafeïne. Als je dus een espresso of cafeïne drankje neemt voor het écht pijnlijk wordt kan je de tattoo pijn wat langer volhouden.  

Sharing is caring