Deze dingen maak jij als vegan altijd mee 

Als je besluit om vegan te gaan eten, krijg je wel is te maken met meningen van andere. Veel mensen denken verschillend over veganisten en je maakt veel typische situaties mee. Lees snel verder als je wil weten wat de grootste irritaties zijn van veganisten. 

Mensen die niet weten wat het inhoudt. 

Vaak weten mensen het verschil tussen een vegetariër en een veganist niet. Hoe vaak heb je al de vraag gekregen of je dan ook geen kaas en eieren eet? Een vegan eet niks dierlijks. Ook wordt gelet op het gebruik van kleding, verzorgingsproducten en andere artikelen met dierlijke bestanddelen.  

Een restaurant zonder vegan opties 

Je wilt uiteten, maar op de menukaart zijn weinig tot geen vegan opties. Je kan alleen kiezen uit een salade of één gerecht. Als je meerdere keuzes wil hebben als vegan zijnde, moet je eigenlijk in grote steden gaan zoeken. Vaak zijn in kleine steden en dorpjes geen vegan restaurantjes te vinden.  

Dure smaak 

Vegan zijn is een dure hobby. Alles wat vegan is, is meteen tien keer duurder. Dure smaak dus! Het is minder goed voor je portemonnee, maar bedenk het zo: wel goed voor de planeet! 

Bij iemand anders eten 

Je hoort het vast vaker. ‘O sorry, helemaal vergeten!’ Je wilt mee eten, maar ze hebben al de kaas door de pasta gegooid. Het kan ook voor sociale problemen zorgen. Sommige mensen vinden het lastig om je nog uit te nodigen voor een hapje eten, omdat ze met veel dingen rekening moeten houden. Of je kan je bezwaard voelen als ze rekening met je hebben gehouden en een veganistische maaltijd op tafel te zetten.  

Sharing is caring