Dit is waarom je echt niet moet plassen onder de douche! 

Plas jij ook wel is onder douche? Stiekem doen we het bijna allemaal en voor sommige is het bijna een automatisme geworden. Toch blijkt het helemaal niet zo goed te zijn en dat is om de volgende redenen… 

Stromend water 

We plassen toch liever staand onder de douche, dan dat we helemaal nat naar het toilet moeten lopen. Maar eigenlijk kun je dit dus beter niet doen. Je brein probeert iedere keer dat je onder de douche plast bijvoorbeeld de kraan laat lopen als je naar het toilet moet, verbinding probeert te maken met het geluid van stromend water. Te vaak onder de douche plassen kan er dan dus voor gaan zorgen dat je heel nodig moet plassen door het geluid van stromend water. Niet heel handig dus. 

Je houding 

Ook heeft het te maken met je houding. Als je namelijk onder de douchte plast, is dit meestal staand en daar is de vrouwelijke anatomie niet voor gemaakt. Het laat de bekkenbodem dan niet goed ontspannen, wat ervoor zorgt dat je je blaas niet goed kan legen. In ieder geval niet zoals je dat doet als je op de wc zit.  

Kortom, onder de douche plassen zorgt ervoor dat je door stromend water nodig moet plassen en dat is niet goed voor je bekkenbodem. Dus in het vervolg niet meer alles onder de douche laten gaan, maar gewoon voor het douchen naar het toilet gaan!  

Sharing is caring