Griep? Dit kan je wel en niet eten 

Als je griep hebt moet je eten wanneer je trek hebt. Zo ontlast je de spijsvertering en kan je lichaam zijn energie in het herstel steken in plaats van in het verteren van voedsel. Het is dus handig om meerdere keren een kleine hoeveelheid te eten in plaats van een grote maaltijd. Hier zijn de beste do’s en don’ts.  

DO’S 

Verse kippensoep 

Soep is makkelijk naar binnen te krijgen. Met keelpijn kan dit dus een fijn gerecht zijn, je slurpt het zo naar binnen. Een ander bijkomend voordeel is dat het vastzittend slijm weghaalt. In kip zit aminozuur dat helpt bij vastzittend slijm.  

Crackers 

Brood ligt vaak zwaar op de maag. Een cracker en geroosterd brood liggen niet zwaar op de maag en zijn daarom een goede lichte maaltijd als je ziek bent. Wat suiker op je cracker of beschuitje is lekker! Het zorgt voor iets meer energie in je lichaam 

Banaan 

Een banaan eet je makkelijk weg. Ook zit een banaan vol met kalium en dit geeft energie. Dit mineraal heb je met name nodig als je veel vocht hebt verloren of als je overgegeven hebt. 

DON’TS 

Koffie 

Als je griep hebt, heeft je lichaam veel vocht nodig om het lichaam te herstellen. Vocht geeft jouw lichaam de kracht om harder te werken. In koffie werkt de cafeïne vocht afdrijvend. Aangezien je lichaam vocht nodig heeft om op kracht te komen, is cafeïne nog slechter zeker wanneer je moet overgeven of diarree hebt.  

Scherp gekruide voeding 

Je gaat er wel van snotteren en de boel komt meer los, maar het kan wel de maag van streek maken. Neem dit dus liever niet als je misselijk bent. Het kan je luchtwegen irriteren en je snotneus erger maken.  

Snoep en frisdrank 

Suikers eten kan je een piek geven in je suikers en je immuunsysteem. Maar na een paar uur word je er alleen maar zwakker van. Ook halen geraffineerde suikers het vocht uit je lichaam, waardoor je stoelgang wateriger wordt.  

Sharing is caring