Top 8 heetste pepers van de wereld

Iedereen verschilt hierin: de een eet graag pittig eten en de ander totaal niet. Sommige pepers zijn wel echt extra heet en doe je niet zomaar door een gerecht heen. Om te bepalen hoe scherp een peper is wordt de Scovilleschaal gebruikt. Er wordt dan gemeten hoe hoog de concentratie van capsaïne is. Zo scoren de welbekende Jalapeños ongeveer 6.000. Maar wat zijn nou echt de meest pittige pepers? Wij zochten het voor je uit! 

8. Scotch Bonnet 

De Scotch Bonnet is bekend onder vele namen: Boabs Bonnet, Scotty Bons, Bonny pepper en de Carribean red peppers. Deze peper wordt wel eens gebruikt in de Caribische keuken. Deze peper is erg pittig, maar toch een beetje zoet. 

7. Rode Savina Habanero 

Deze peper is niet zomaar een hete peper. Zo stond deze peper tussen 1995 en 2006 in het Guinnes Record boek vermeld als heetste peper. In 2007 nam een andere peper deze titel over, namelijk de Naga Bhut Jolokia. Deze peper is zo heet dat 1 gram hiervan genoeg is om 500 kilogram aan hete saus te maken. 

6. Chocolade Habanero 

Deze peper wordt ook wel de bruine habanero genoemd. Hij is nog net even iets scherper dan de voorgaande pepers. 

5. Rhode Trinidad 7 Pot 

In Trinidad, een land in het Caribisch gebied, zijn ze gek op scherp eten. Veel van de scherpste pepers worden hier gekweekt. De naam 7 Pot is gekozen omdat deze peper scherp genoeg is om 7 stoofpotten pittig te maken.  

4. Naga Jolokia 

In 2007 werd deze peper uitgeroepen tot de scherpste peper in de wereld. Deze pepers groeien in India en zijn ongeveer 7 centimeter lang. Toch zijn er een aantal soorten in de latere jaren ontwikkeld die nog scherper zijn.  

3. Infinity chilli 

De infinity chilli uit Engeland was in 2011 twee weken lang de meeste scherpe peper ter wereld met een score van meer dan een miljoen Scoville-eenheden. 

2. Naga Viper peper 

Twee weken later was er een peper die nog scherper was. Deze had bijna een score van 1,5 miljoen Scoville-eenheden. Deze peper is ook ontwikkeld in Engeland. 

1. Trinidad Moruga Scorpion 

Door deze peper werd al snel weer het record verbroken. Stel je voor dat je een jalapeño eet dan heb je al best wel een pittig gevoel in je mond. Laat staan als je de scherpste peper van over de wereld eet. De heetste peper van de wereld is zelfs zo scherp, dat de koks die koken met deze pepers gasmaskers en veiligheidspakken moeten aandoen. Ook kunnen ze nog twee dagen last hebben van gevoelloze handen.  

Sharing is caring