Met deze oefeningen train jij snel je hele bovenlichaam! 

Bij het trainen van je bovenlichaam zie je vaak dat je toch gewichten nodig hebt of ander apparatuur wat je eigenlijk alleen in de sportschool hebt staan, maar je hebt dat helemaal niet per se nodig als je je bovenlichaam wilt trainen. Met deze oefeningen kan jij je hele lichaam trainen waarvoor je geen gewichten nodig hebt. Het zijn meerdere creatieve en uitdagende oefeningen, maar zeker de moeite waard. 

Een creatieve handstand push-up 

Van deze oefening raak je spontaan helemaal ondersteboven. Zet als eerst een stoel achter je en plaats je handen op de grond. Vervolgens zet je je voeten op de stoel. Als het goed is sta je in een l-vorm. Je handen staan op schouderbreedte en je kijkt met je hoofd naar de grond. Nu buig je je ellebogen en laat je je hoofd tussen je handen richting de grond zakken. Daarna kom je weer omhoog en dit herhaal je. 

Schieten 

Ga rechtop staan en plaats twee stoelen naast je, aan iedere kant staat dus een stoel. Zet je handen op de stoel en ga met je voeten naar achter zodat je in een plank komt te staan. Je zal een beetje door je armen zakken en je schouders komen voorbij je handen. Vervolgens veeg je je voeten naar voren, je komt dan eigenlijk in een omgekeerde plank te staan. Schuif dan weer terug in de plank en herhaal dit. 

Een vlieg 

Ga in een plank staan maar dan op je knieën. Pak er twee handdoeken bij en leg daar je handen op. Je handen staan recht onder je schouders. Schuif met je handdoeken naar de zijkanten en maak een lichte buiging in je ellebogen. Blijf met je hoofd naar beneden kijken en zak niet in je heupen. Kom dan weer omhoog en herhaal dit. 

Triceps 

Voor deze oefening heb je een keuken nodig en nee niet om wat lekkers te maken, dat mag na alle oefeningen. Plaats je handen op de keuken en plaats je voeten wat naar achteren. Hoe breder je voeten staan hoe makkelijker het is. Zak rustig door je armen en druk jezelf dan langzaam weer omhoog. Blijf dit herhalen. 

Vleermuisvleugels 

Ga zitten en strek je benen. Plaats je schouders onder je armen en leun een beetje naar achter, zodat er meer spanning komt te staan op je buikspieren. Om het minder pijnlijk te maken voor je ellebogen kan je handdoeken onder je ellebogen leggen. Schuif je ellebogen dan naar de zijkant en schuif ze dan weer terug, dit herhaal je dan een aantal keer.  

Je kan dus goede oefeningen doen waarmee je je hele bovenlichaam traint zonder gewichten of apparatuur.  

Sharing is caring