Kun je vet omzetten in spieren? 

Je wilt graag je vetpercentage verminderen en meer spieren trainen. Op social media lijkt het soms dat mensen hun vet hebben omgezet in spiermassa. Maar kan je eigenlijk wel vet omzetten in spieren?  

Buikvet omzetten in spieren? 

Buikvet of elke andere soort vet kan je niet omzetten in spieren. Vetcellen en spiercellen zijn totaal anders opgebouwd. Vetcellen bevatten geen stikstof en kunnen niet omgezet worden in aminozuren, de basis van spieropbouw. Voor dit herstel gebruikt je lichaam aminozuren. Deze kleine bouwsteentjes zijn onderdeel van de eiwitten.   

Helaas is je lichaam dus niet in staat om vet om te zetten in aminozuren. De enige manier om effectief spiermassa op te bouwen is middels een combinatie van krachttraining en eiwitrijke voeding.  

Wat kan wel 

Cardio 

Cardio is een effectieve manier om vet te verliezen, het is de korte route naar het doel. Het is vaak wel moeilijk om dit doel te behalen. Sommige mensen vinden het leuk om urenlang op een crosstrainer te staan, maar vaak ben je zo’n apparaat al snel beu. Het kost veel doorzettingsvermogen.  

Meer sporten is meer eten 

Zie het als een evenwicht weegschaal. Hoe meer je eet en minder je beweegt, hoe zwaarder je wordt en andersom. Als je je vetpercentage wil verminderen moet je meer bewegen en minder eten.  

Wat je regelmatig ziet, is dat mensen extra gaan eten na een sportsessie. Je wilt jezelf belonen na het sporten en eet meer dan nodig is. Probeer na het sporten veel water te drinken, dan krijg je al minder snel een food craving. Je ziet dat je harde werk dan snel beloond wordt met je vetpercentage die omlaaggaat. 

Voedingspatroon  

Als je regelmatig eet en op vaste tijden gaat je spijsvertering ook beter werken. Hierdoor zal je minder vaak een eetbui krijgen en verteert je lichaam beter het eten. Eet gezond en vaker over de dag, maar wel kleinere porties. Dit zal ook gaan helpen met het verliezen van vet. 

Sharing is caring