Zwemmen is goed voor je

Veel mensen gaan een stukje wandelen of hardlopen als ze willen bewegen. Maar ooit wel is gedacht aan zwemmen? Zwemmen brengt veel voordelen met zich mee en wij hebben ze hieronder voor jou op een rijtje gezet! 

Boost voor je lichaam en spieren 

Zwemmen werkt ontspannend. Dat komt doordat het water je lichter doet voelen en het je hart rust geeft. Het vermindert stress en verbetert je stemming. De inspanning van het zwemmen geeft je meer energie dan het je kost. Je botten worden sterker en je beweegt veel spieren tegelijkertijd bij het zwemmen.  

Goed voor verbranding 

Met zwemmen verbrand je veel calorieën. Het hang af van de intensiteit van je slagen, maar je kunt er ongeveer evenveel calorieën mee verbranden als hardlopen. Met een halfuurtje zwemmen verbrand je makkelijk 300 kcal. Dan moet je wel zwemmen en niet gaan dobberen natuurlijk! ? 

Vermindert de impact op de gewichten 

Zwemmen is een low-impact sport. Daarmee bedoelen we dat zwemmen goed is voor je spieren, pezen en gewrichten. In het water weeg je 90% minder en spaar je dus je lichaam veel meer! Dat is ook de reden waarom geblesseerde sporters vaak in het zwembad opnieuw aan hun conditie beginnen te werken. 

Kleine kans op blessures 

Zwemmen is een van de weinige sporten waarbij het risico op een blessure erg laag is. In het water weeg je 90% minder en spaar je je lichaam dus veel meer, waardoor je je spieren, pezen en gewrichten niet belast.  

Helpt tegen stress en depressie 

Iedereen die regelmatig sport weet dat je je af en toe in het zweet moet werken, wil je een gelukkiger persoon worden. Je maakt met zwemmen niet alleen gelukshormonen aan maar je krijgt ook een relaxt en ontspannen gevoel van. Zwemmen kan daarnaast een meditatief effect hebben op je geest, en dat zorgt voor minder spanning en minder kans op depressie.  

Sharing is caring