Tips voor een ‘no make-up’ make-up look 

Experimenteren met de mooiste make-up looks, het is heerlijk maar voor het dagelijks leven soms wat heftig. Draag je elke dag make-up dan ga je misschien liever voor een natuurlijke look. Wil je dat het lijkt alsof je niks op hebt probeer dan eens de ‘no make-up’ make-up look.  

Gezichtsverzorging  


De basis leg je door je gezicht goed te verzorgen. Simpelweg omdat alles wat je erna aanbrengt minder goed en mooi op je huid blijft zitten. Hydrateer je huid met een voedende en hydraterende dagcrème. Voor een echt mooie huid moet je je huid elke dag twee keer reinigen. Zo oogt je huid frisser en ontstaan er minder onzuiverheden. 

Primer 

Wil je dat je make-up langer blijft zitten, gebruik dan een primer. Doe dit zeker als je een natuurlijke look wilt. Kies een primer die past bij jouw huidtype voor een extra hydraterend of juist een matterend effect. De juiste primer kan een hoop verschil maken. 

Concealer 

Voor de ultieme ‘no make-up’ make-up look gebruik je zo min mogelijk producten. Breng je concealer alleen aan onder je ogen en op plekjes die je wilt camoufleren. Zoals littekentjes of puistjes. Als je toch een foundation wilt dragen kies dan voor een bb-cream en een lichte dekking. Zo houd je alles zo naturel mogelijk.  

Blush en bronzer 

Voor wat extra kleur en een gezonde look gebruik je een blush. Kies voor een zachte tint. Kies bijvoorbeeld voor een vloeibare blush, deze kan je makkelijk met je vingers in de huid blenden. Breng deze op de appeltjes van de wangen aan, dit ziet er het meest natuurlijk uit. Net alsof je buiten een lange wandeling hebt gemaakt.  

Bronzer kan je misschien beter overslaan, zeker in de winter ziet dit er snel onnatuurlijk uit. Als je toch een bronzer wilt gebruik breng deze dan subtiel aan op de jukbeenderen, je kaak en langs de haarlijn. Vervaag het product goed met een grote poederkwast. 

Wenkbrauwen 

Heb je van jezelf al volle wenkbrauwen, dan kan je ervoor kiezen ze alleen door te borstelen met een wenkbrauwgel. Zo blijven ze goed op hun plek zitten. Wil je toch je wenkbrauwen iets meer aanzetten dan kan je ook kiezen voor een poeder of een gekleurde wenkbrauwgel. 

Mascara 


Mascara, zeker een zwarte kan al snel zorgen voor een onnatuurlijke en heftige look. Vooral als je er veel van gebruikt. Wil je een mascara met een subtiele look? Kies dan voor een donkerbruine mascara. Dit ziet er een stuk natuurlijker uit en dat is precies wat je wilt bereiken. Als je donkere wimpers hebt dan kan je er ook voor kiezen ze alleen licht te krullen.  

Sharing is caring