Zoenen voor je weerstand, het helpt echt!

Kussen, tongworstelen of hoe je het ook noemt, het is super goed voor! Er is ontdekt dat tongzoenen helpt tegen snurken, het je immuunsysteem boost geeft en zelfs je tanden beschermt.  

Goed voor je tanden! 

Zoenen is goed voor je mondmilieu. Bij het zoenen maak je extra speeksel aan en dat houdt je tanden en tandvlees gezond. Door dit speeksel spoelen de bacteriën makkelijker weg en dat verkleint de kans op plaque en gaatjes. Lekker zoenen dus! 

Verbrand calorieën 

Geen zin om te sporten? Ga zoenen! Dan moet je wel heel lang zoenen, want je verbandt ongeveer twee tot zes calorieën per minuut. Goed tongworstelen dus.  

Immuunsysteem 

Als je zoent worden er meer dan 80 miljoen microbiële cellen uitgewisseld. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar je bouwt er wel een goede weerstand mee op door het uitwisselen van al die bacteriën.  

Niet snurken 

Als je driemaal per dag, acht minuten lang, tong- en mondgymnastiek doet, ga je minder snurken. Dit komt doordat deze mondspieren steviger worden, waardoor de tong tijdens de slaap minder snel in de keel zakt en dit helpt tegen snurken. 

Niet alleen het snurken wordt verminderd, ook je huid wordt strakker door mondgymnastiek. Als je zoent train je dertig andere verschillende gezichtsspieren. Zo houd je dus op een natuurlijke manier een strakke huid.  

Gelukshormoon 

Zoenen verhoogt de oxytocine in je lichaam. Dit is een knuffelhormoon dat verbindt en intimiteit stimuleert. Ook vermindert het hormoon stressgevoelens en de kans op conflicten.  

Sharing is caring