5x Dit kan je met aloë vera 

Het is een erg bekende plant die ook in veel producten te vinden is. Als je de plant open snijdt zit er een dikke gel in. Deze gel kan je voor veel dingen gebruiken. Hieronder staan ze voor jou op een rijtje! 

Litteken crème 

Aloë Vera is een plantje dat wondjes en littekens kan verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat het sap van de aloë vera plant kleine wondjes acht dagen sneller kan genezen dan speciale wondencrème.  

After sun 

Aloë vera hydrateert je huid en heeft een verkoelend effect. Een verbrande huid kan je dus goed afkoelen en gebruiken als after sun. Veel after sun producten bevatten van basis al aloë vera, maar je kunt het dus ook zelf maken. Het voelt direct verkoelend aan en geeft je huid weer een goede vochtbalans. 

Make-up remover  

Heb je een gevoelige huid en regelmatig last van prikkende ogen na het verwijderen van je make-up? Dan kan aloë vera een oplossing bieden. Met het sap van een aloë vera blad kun je op een milieu- en huidvriendelijke manier je make-up verwijderen. Smeer het sap op een wattenschijfje en wrijf je make-up er zachtjes af. De aloë vera maakt je huid schoon en zorgt ervoor dat ie zacht en gehydrateerd blijft. 

Gezichtsmasker 

Aloë vera is erg goed voor de huid en dus ideaal voor een gezichtsmasker. Meng het sap van een aloë vera blad met wat gepureerde komkommer en het eiwit van een ei. Laat het een kwartier intrekken en je hebt binnen no time een gehydrateerd velletje! 

Mondwater 

Onderzoek heeft aangetoond dat aloë vera even effectief is chloorhexidine mondspoeling bij het verminderen van tandplak. Het helpt ook voor een betere adem. Aloë vera bevat een ontstekingsremmende stof die een positieve invloed heeft op een slechte adem. Let wel op, drink er niet teveel ervan. Dit kan een laxerend effect hebben.  

Sharing is caring