4 x variaties op de wall sit 

Met deze oefening zet je je helemaal lichaam aan het werk. De wall sit je kent hem waarschijnlijk wel. Ideaal als onderdeel van een full body workout of als pittige uitdaging aan het einde van je training. We hebben de leukste en meest uitdagende variaties voor je op een rijtje gezet. 

De standaard wall sit 

Ga met je rug tegen de muur staan en laat je rug naar beneden zakken totdat je heupen en knieën in een hoek van 90 graden staan. Je rug, schouders en achterhoofd moeten dan recht tegen de muur zitten. Verdeel je gewicht over beide voeten. De standaard wall sit daagt je buikspieren en bovenbeenspieren uit. 

Overhead press 

Zeg maar dag tegen je kippenvleugels. Met deze wall sit zijn ze snel verleden tijd. Pak een kettle bell en ga in de standaard wall sit zitten. Houd de kettle bell op de hoogte van je ogen en til de kettle bell over je hoofd, houd je armen gestrekt. Breng de kettle bell weer naar het startpunt en houdt je buikspieren goed aangespannen. Hierdoor blijf je goed tegen de muur aanzitten.  

Single leg 

Leg zodra je in de wall sit zit beide armen tegen de muur. Plaats je handpalmen plat tegen de muur voor extra steun en balans. Til vervolgens een been omhoog en houd deze gestrekt voor je uit. Houd je heupen goed recht en zorg dat je je buikspieren aanspant om stabiel te blijven. Probeer dit een minuut vol te houden en wissel dan naar het andere been. Een flinke ‘burn’ voel je gegarandeerd. 

Hip adduction 

Voor deze variatie heb je een bal nodig. Deze plaatst je tijdens de oefening tussen de knieën. Duw de knieën naar binnen zodat de bal niet valt. Dit voel je niet alleen aan de binnenkant maar ook zeker aan de bovenkant van de bovenbenen.  

Bicep curl 

Start in een standaard wall sit. Neem twee dumbells in je handen, draai de palmen van je handen naar voren en buig je ellebogen terwijl je je biceps aanspant. Komen de dumbells ter hoogte van de schouders houdt deze oefening dan even vast voor een extra burn. Laat je armen weer rustig zakken en herhaal.  

Sharing is caring