7 tips tegen eczeem

Door warmte verschil krijgen veel mensen last van eczeem. Zeker nu het buiten kouder is en binnen de verwarming lekker aanstaat is de kans op een droge huid groot. Soms kan hierdoor ook eczeem ontstaan. Erg vervelend want het jeukt en kan zelf soms pijn doen. We geven jou onze beste tips.  

Luchtbevochtiger  

Ga eerst aan de slag met je omgeving. Een van de misschien wel beste tips om eczeem tegen te gaan is om de luchtvochtigheid te verhogen. In de winter is het vaak warm in huis door de verwarming. De lucht wordt droog, niet fijn voor je huid. Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat je huid minder uitdroogt. 

Luchtreiniger 

Ook een luchtreiniger kan een must zijn. Deze filtert bacteriën uit de lucht die dus eczeem kunnen veroorzaken. Als je erg last van eczeem hebt is dit misschien iets om te overwegen.   

Douche 

Een warme, lange douche droogt de huid uit. Hoe aanlokkelijk het ook is, zeker als het buiten koud is, doe het niet. Het is dus helemaal niet goed voor de huid. De tip? Korter douchen. En let op, zet de douche eens wat kouder. Lauwwarm water is veel beter voor de huid.  

Hydrateren 
Je huid is droger als je last hebt van eczeem. Je kan het beste veel hydrateren. Kies voor een product speciaal voor de gevoelige huid die gericht is om eczeem te kalmeren. Crèmes met de stof ceramiden werken goed om vocht beter in de huid vast te houden. Smeer de huid minimaal 2x per dag in om zo de huid soepel te houden.  

Parfum  

Heb je last van eczeem op je armen of nek doe dan rustig aan met parfum. De parfum zorgt er namelijk voor dat de huid verder uitdroogt. Dit doordat het veel alcohol bevat. Ook werkt het snel irriterend. Wil je toch parfum op, vermijd dan de plekken met eczeem of spuit de parfum in je haar of op je kleding.  

Exfoliëren kan je leren  
Voorzichtig de dode huidcellen verwijderen kan de huid enorm helpen. Wel moet je heel erg oppassen met een grove scrub. Ga dus opzoek naar een scrub met een subtiele korrel en doe voorzichtig. 

Huisarts 

Gaat het echt niet over en denk je alles geprobeerd te hebben? Ga dan zeker even langs de huisarts. Met een speciale zalf of een bezoek aan een dermatoloog verdwijnt je eczeem hopelijk als sneeuw voor de zon.   

Sharing is caring