Voeding voor betere adem

Slechte adem komt vaak door de bacteriën die op je tong groeien. Om je eigen adem te ruiken kan je aan je hand likken, dit laten drogen en dan ruiken. Ruikt het niet zo lekker? Dan lees je hier 5 eettips voor een betere adem! 

Water 

Een goede hydratatie kan alles zijn wat je nodig hebt voor een betere adem. Dat komt omdat water de mond en keel bevochtigt en slecht ruikende bacteriën en voedseldeeltjes wegspoelt. Het spoelt tot wel 60 % van de bacteriën weg die bijdragen aan een slechte adem.  

Appels 

Knapperige en vezelrijke voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je mond meer speeksel produceert. Appels zijn een erg goede keuze, want die helpen ook om tandplak en andere restjes van je tanden te halen. 

Griekse yoghurt 

Het is niet alleen een gezonde snack, maar ook erg goed voor je adem. Suikerarme yoghurt is het beste voor een goede adem. Zuivelproducten zoals melk en yoghurt bevatten namelijk vitamine D. Dit gaat de groei van bacteriën in je mond tegen. Door de zuivelproducten verminder je dus niet alleen het aantal bacteriën in je mond, maar ga je ook nog eens tandplak te lijf. 

Kaneel 

Kaneel bevat veel essentiële olie. Van deze olie is bewezen dat ze geur verspreidende bacteriën elimineren. Naast dat ruikt kaneel van zichzelf al erg lekker. Beetje kaneel bij je yoghurt of op je appel is dus zeker een aanrader! 

Groene thee 

Ook dit drankje bevat goede antioxidanten die bacteriën weg halen van je tanden. Gezond drankje is het dus ook nog! Daarnaast kan groene thee ook het lichaam kalmeren en ontstekingsremmend werken. 

Sharing is caring