Haartrends van 2022

Nog inspiratie nodig voor een bezoek aan de kapper? Ook in 2022 zijn er weer veel leuke en interessante haartrends om uit te proberen. We hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet.  

Korte kapsels 

Wat we in 2022 vooral veel gaan zin zijn korte kapsels. Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. De welbekende pixie cuts zie je vooral veel terug in donkere tinten en wordt vaak ‘messy’ gedragen.  

Natural

 De curly girl methode zien we al meerdere jaren terug in haarland. Het is dan ook zeker geen verrassing dat natuurlijke krullen terug van weggeweest zijn. Een fantastisch ontwikkeling. Verdiep je dus vooral in hoe je jouw natuurlijke haar het beste kan verzorgen en laat de stijltang dus wat vaker links liggen.  
 

Bangs  

De pony is niet meer weg te denken op de catwalk. De pony zie je dan ook steeds meer terug. Ze zijn er in alle vormen en maten. Het voorgaande jaar zagen we dan vooral de curtain bangs, deze zijn niet meer weg te denken. Maar ook de rechte en volle pony is weer terug van weggeweest. Voor welke versie ga jij? 

De bob 

Geïnspireerd door de jaren 70, de bob maakt weer een comeback. De bob met lagen maakt plaats voor een bob met een scherpe afwerking. Vorig jaar was de halflange bob helemaal in maar ook deze wordt steeds korter. Net iets preciezer en boven de schouders. Ongeveer halverwege tussen je oren en je nek.  
 

De lage knot en staart 

De lage knot kennen we al jaren van Megan Markle, in 2022 is het een populaire haartrend. De perfecte combinatie van stijlvol en simpel. Wil je nog iets wat nog makkelijker is. Kies dan voor een lage staart. Draag deze stijl of met krullen, geef er een persoonlijke twist aan.  

 
Sjaaltjes 

Zeker in de zomer ga je deze trend veel terugzien. Het beschermt je hoofdhuid tegen de zon en houd je hoofd koel. Vlecht het sjaaltje in je kapsel of draag hem als haarband. Met deze trend kan je creatief zijn.  

Sharing is caring