Voordelen van boek lezen

Ontspanning, je kan het na een lange en drukke dag wel gebruiken. Maar niet iedereen leest graag voor het slapen gaan. Dit is voor de meeste mensen juiste het beste moment! Er zijn veel voordelen aan. We vertellen je er alles over! 

Beter slapen 

Door het lezen van een boek kan je helemaal tot rust komen, even je gedachten opzij zetten na een lange dag. Even een verhaal om je in te verliezen en je in een andere wereld wanen. Het lezen van boeken zorgt voor een zekere afleiding. Je kan de dagelijkse stress beter loslaten en je ademhaling wordt rustiger. Door de ontspanning zal je beter en dieper slapen.  

Zet de tv dus eens wat eerder uit, leg de telefoon aan de kant en pak er een boek bij. 

Stress 

Heb je veel last van stress ook dan is lezen een goed idee. Uit onderzoek van de universiteit van Sussex blijkt dat stress wel met 68% vermindert als je regelmatig leest. Het stressniveau daalde al na slechts 6 minuten lezen.  

Je wordt er slimmer van  

Door veel te lezen word je slimmer. Het verbetert onder ander je concentratie vermogen. Lees je veel over onderwerpen die je interesseren dan zal je merken dat je ontzettend veel kennis op doet. Niet alleen dat maar door veel boeken te lezen verbeter je ook je woordenschat.  

Geheugen  

Je wordt niet alleen slimmer van lezen maar je geheugen wordt er ook beter van. Je prikkelt en traint je brein als het ware constant. Lezen is dus een goede ‘work-out’. We nemen door het lezen informatie op die je wilt of moet onthouden. Als je ouder wordt neemt het geheugen af. Uit neurologie onderzoeken blijkt dat regelmatig lezen dit proces kan vertragen.  

Empathie 


Je volgt in het boek de hoofdpersoon, door het verhaal en de gebeurtenissen leef je mee. Hierdoor leer je door te lezen je te verplaatsen in andere en emoties te herkennen.    

Sharing is caring