Tips om lippenstift makkelijk aan te brengen

Een lippenstift maakt je make-up look helemaal af. Maar hoe zorg je dat je dat je het mooi aanbrengt en dat het zo lang mogelijk blijft zitten? Lees alles over hoe je lippenstift het beste aanbrengt. 

Soorten 

Lippenstift, ze zijn er in alle kleuren en soorten. Het belangrijkste onderscheid is er tussen matte en glanzende lippenstift. Een matte finish is de perfecte keuze als je geen last hebt van droge lippen hebt. Heb je hier wel mee te maken? Kies dan voor een glanzende en voedende lippenstift. 

Stap voor stap  

Een lippenstift maakt je look helemaal compleet, maar het moet wel goed aangebracht worden. Niets is vervelender dan dat het overal zit of dat je juist niet je lippen mooi egaal bedekt hebt met een laagje. Volg de onderstaande tips en tricks voor een mooi en langdurig resultaat.   

  1. Scrub je lippen 

Het begint allemaal bij de basis. Heb je schrale, droge lippen dan is het geen goed plan om meteen aan de slag te gaan. Voor het beste resultaat scrub je je lippen regelmatig, zeker in de wintermaanden. Door dit te doen verwijder je namelijk dode huidcellen. Zo start je met een glad canvas.  

Je kan uiteraard en lipscrub kopen maar ook zelf aan de slag gaan. Breng wat vaseline aan op je lippen en ga met een tandenborstel rustig over de lippen. Ook kan je suiker mengen met bijvoorbeeld honing, olie of kies voor een huisgemaakte scrub! 

  1. Hydrateren 

Na het scrubben is het belangrijk om de lippen goed te hydrateren. Je kan kiezen voor een lippenbalsem of vaseline. Laat dit goed intrekken voor je aan de slag gaat met de volgende stap. 

  1. Lipprimer 

Nog niet eerder van een lipprimer gehoord? Dit product beloofd een egaal en langdurig resultaat. Zeker het proberen waard!  

  1. Lipliner 

Loopt je lipstick vaak uit in de lijntjes rondom de lippen? Breng dan eerst een lipliner aan. Volg met de liner de lipcontouren. Wil je een langdurig resultaat? Kleur dan de lippen ook in met dit product. Nu heb een egale en lichtelijk stroeve basis voor de lipstick. 

  1. Lippenstift 

De laatste stap is het aanbrengen van de lippenstift. Je kunt de lippenstift direct aanbrengen met de punt of een lipkwastje gebruiken. Met een kwastje kan je het product net iets preciezer aanbrengen. Begin bij het cupidoboogje en trek de lippenstift ook goed door in de mondhoeken. 

Sharing is caring