Tekenen dat je spieren verliest in plaats van vet

Je wilt de fitste versie van jezelf worden. Ineens vijf keer per week sporten en een ander eetpatroon zal niet altijd werken zoals je gehoopt had. We vertellen je alles over de tekenen van spierverlies. 

Futloos 

Het is logisch dat je moe bent na een training. Tijdens de training is dit absoluut niet de bedoeling. Heb je de laatste tijd minder getraind? Dan heb je juist spiermassa afgebroken in plaats van opgebouwd. Ervaar je een futloos gevoel, houdt dan eens een poos je trainingen bij. Hoeveel, hoe vaak, hoelang en zo verder. Zo kan je bijhouden of je wel vooruitgang boekt. Kan je juist steeds minder aan? Dan moet je beter letten op je levensstijl. Zorg dat je genoeg slaapt, je spieren genoeg rust krijgen en je gezond eet.  

Afvallen 

Je werkt hard en je valt dan ook snel af, misschien wel iets te snel. Als het gaat om gezond leven is de weegschaal niet het allerbelangrijkste. Maar mocht het nummer op de weegschaal stijgen dan kan het zomaar zijn dat je spiermassa toeneemt door al dat sporten, en niet je vetmassa. Daalt je gewicht, dan geldt hetzelfde. Minder gewicht kan de afname van spiermassa betekenen. Voorkom dit door wel genoeg te eten. Eet genoeg eiwitten en daag jezelf uit tijdens de krachttraining. 

Resultaat  

Je sport, eet gezond en hebt je levensstijl helemaal aangepast. Je wilt dan ook graag resultaten zien. Tijdens het trainen ontstaan er als het ware kleine scheurtjes in de spieren. Je lichaam heeft rust nodig om de spieren te herstellen en dus spiergroei te realiseren. Neem je niet genoeg rust dan zal je merken dat je niet vooruitgaat maar misschien zelfs achteruit. Rust is dus erg belangrijk.  

Sharing is caring