Lijnzaad is het nieuwe superzaadje

Lijnzaad is een ideaal middel bij darmproblemen en zou daarnaast ook goed zijn voor je hart en bloedvaten. Er worden allerlei gezondheidsvoordelen verspreid over dit zaadje, maar is dit terecht? 

Lijnzaad is het zaad van vlas. De kleine zaadjes zijn rijk aan vitamine B1 en B2, mineralen en gezonde vetten (Omega-3, Omega 6 en Omega-9), eiwitten en vezels. Dit smaakt naar noten en doet veel goeds voor je lichaam. Het zit dus vol met voedingsstoffen.  

Afvallen met lijnzaad 

Lijnzaad kan gewichtsverlies stimuleren. Er zitten veel vezels in lijnzaad, die ervoor zorgen dat je minder snel honger krijgt. Ook stimuleert de Omega-3 de vetverbranding. Je eet dus minder en zit langer vol en verbrandt meer. Een super goede combinatie dus. 

Goed voor je darmen 

Lijnzaad is enorm goed voor je spijsvertering. Het maakt je darmen schoon en het beschermt het spijsverteringskanaal door afvalstoffen te verwijderen. Hierdoor wordt de spijsvertering gestimuleerd en wordt deze sneller en beter.  

Beter in je vel 

Lijnzaad versterkt je immuunsysteem. Als je een lage weerstand hebt, word je sneller ziek. Lijnzaad is een van de zaden die je weerstand weer kan verhogen. In lijnzaad zit lignanen en alfalinoleenzuur die helpen het immuunsysteem te versterken.  

Ook helpt het zaad tegen lusteloosheid. Als je dagelijks 2 tot 3 lepels lijnzaad eet voel je je al snel beter en niet moe, down en lusteloos. Er zit namelijk een stofje in het zaad dat een goede werking heeft voor de vormgeving van hersencellen.  

Betere huid 

Lijnzaad zorgt ook voor een betere huid. Uit de zaadjes komt voldoende olie vrij en dit zorgt voor een echte natuurlijke glow. Niet alleen als je het eet, maar je kan het ook gebruiken als maskertje. Door de gebroken zaadjes op je huid te scrubben, komt er een olie vrij die ook kan zorgen voor de natural glow!  

Sharing is caring