Knuffeldag

Ieder jaar op de 21ste is het een dag om elkaar een extra knuffel te geven. Deze dag is door een man uit Amerika in 1986 opgericht en inmiddels erg populair geworden! Hij vond dat veel mensen erg verlegen waren om gevoelens te uiten en mensen elkaar te weinig knuffels gaven. Al 36 jaar gaan we deze dag knuffelend door! Knuffelen is niet alleen bedoeld om liefde te tonen, maar ook goed voor je immuunsysteem, sterkere relaties en verminderd pijn! 

Gelukshormoon 

Wanneer je iemand knuffelt komt er een gelukshormoon vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat je een verbinding voelt met degene die je knuffelt. Ook zorgt dit hormoon voor minder stress en kan je goed ontspannen tijdens het knuffelen. Als je 10 seconden met iemand knuffelt komt dit gelukshormoon vrij. 

Knuffelen met dieren 

Niet alleen mensen kan je knuffelen vandaag, maar ook dieren! Met dieren knuffelen zorgt ervoor dat het gelukshormoon zichzelf aanmaakt. Vaak willen dieren ook langer knuffelen dan mensen, dus hebben zij deze dag extra geluk! 

Immuunsysteem 

Door knuffelen voel je je beter en kan je het gevoel hebben dat niks je nog kan raken. Je immuunsysteem krijgt een boost en je gaat je goed en gezond voelen. Op deze manier krijg je minder snel ziektes en voel je je een stuk beter na een goede knuffel. 

Geen pijn meer! 

Net zoals het je immuunsysteem een boost geeft, vermindert knuffelen pijn. Als je ergens pijn hebt, wrijf je over de plek. Een kleine aanraking zoals in je nek wrijven, zorgt ervoor dat er al voldoende hormonen worden vrijgemaakt om je beter te doen voelen. Beeld je dus maar is in wat een knuffel kan doen! 

Sterke relatie 

Communicatie is erg belangrijk binnen relaties, maar veel mensen vergeten vaak hoe betekenisvol een nuttige aanraking kan zijn. Een knuffel kan eventjes de dagelijkse stress doorbreken en zorgt ervoor dat de band met de persoon die je vastpakt dieper wordt.  

Virtuele groepsknuffel 

Door corona is deze traditie helaas niet heel gewild. We moeten in deze gekke tijd veel afstand van elkaar houden en zitten veel thuis. Op de website World’s Biggest Virtual Hug kun je meedoen aan de grootste virtuele groepsknuffel. Op het moment zijn er al +140.000 virtuele knuffels uitgedeeld! 

 Laat de mensen om je heen weten dat het knuffeldag is! 

Sharing is caring