Pompoen met spicy twist

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1,5 kilo flespompoen 
  • 2 uien 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 250 gr wortels 
  • 4 el olijfolie 
  • Halve peper 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 2 tl gemalen komijn 
  • 1 liter water 
  • 1 groentebouillonblokje 
  • Crème fraîche  
  • Stokbrood  

Bereidingswijze 

Snijd de flespompoen doormidden en haal de zaden eruit en snijd het in stukken. Snijd dan ook de uien, knoflook en wortels in stukken. Snijd het pepertje zo fijn mogelijk. Pak er een grote pan bij en doe daar de olijfolie in. Als de olijfolie warm is geworden dan doe je de pompoen, wortels, ui en knoflook erbij. Dit bak je dan voor 5 minuten en roer regelmatig.  

Doe daarna de laurierblaadjes en komijn erin. Vervolgens doe je het bouillonblokje, halve pepertje en water erbij. Dit breng je aan de kook en dan laat je het voor 30 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen het stokbrood klaar zoals staat beschreven op de verpakking.  

Na die 30 minuten haal je de laurierblaadjes eruit en ga je het mixen. Pureer dit totdat het echt een soep is. Je kan het dan eventueel nog wat meer op smaak brengen met peper en als je hem nog iets pittiger wilt hebben dan kan je nog wat rode peper erbij doen. Snijd het stokbrood is stukjes en schenk de soep in diepe borden. Doe bij ieder bordje soep een beetje crème fraîche en genieten maar! 

Sharing is caring