Zes gezonde vetten waardoor je minder buikvet krijgt

Niet alle vetten worden op dezelfde manier worden bemachtigd. Sla bijvoorbeeld transvetten op om vetverbranding en je gezondheid een boost te geven. Maar hoe krijg je dit het beste voor elkaar? Wij hebben hiervoor zes soorten gezonde vetten op een rij gezet.  

Kokosnoot 

De verzadigde vetten in kokosnoot levert je lichaam veel op van energie. Door onderzoek is bewezen dat kokosolie, in vergelijking met olijfolie, kan zorgen voor veel meer vetverbranding door normaal. Een belangrijke tip is om je groenten hierin te bakken, in smoothies te gebruiken of in plaats van boter op je brood te smeren. 

Olijven 

Het is handig om bijvoorbeeld brood over te slaan en een lekkere portie olijven te eten. Olijven beschikken over enkelvoudig verzadigde vetten die goed zijn voor bijvoorbeeld je hart. Door onderzoek is ontdekt dat een dieet dat rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetten mensen met diabetes type 2 het risico op hartaandoeningen kan verlagen en helpen afvallen. 

Rundvlees  

Rundvlees van graskoeien is een speciaal rundvlees dat een zeer goede bron is van vetzuren en voedingsstoffen, inclusief linolzuur. Linolzuur is goed voor je vetverbranding. Daarom is het eten van biologisch vlees van graskoeien de allerbeste keuze voor biefstuk- en hamburgerliefhebbers.  

Avocado 

Het is door onderzoekers bewezen dat mensen die regelmatig avocado eten, over het algemeen een betere voedingsgewoonte hebben. Deze mensen krijgen meer voedingsstoffen binnen en hebben veel minder kans op het ontwikkelen van het metabool syndroom. Een metabool syndroom is een verzameling van klachten rondom de stofwisseling. Het gaat hier om een combinatie van een verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht, hoge bloeddruk en een hoge bloedsuikerspiegel.  

Chocolade  

Chocolade heeft zijn voedzaamheid vooral aan het oliezuurgehalte dat goed is voor je hart. Door onderzoek is ontdekt dat vrouwen die op hun voeding letten en dagelijks kleine stukjes chocolade eten meer afvallen dan vrouwen die dit helemaal niet doen. Maar let op dat dit niet geldt voor alle soorten chocolade. Kies hiervoor dan 85% cacao of meer en het liefst wat rauwe chocolade met minder dan 5 gram suiker per portie. 

Amandel 

Mensen die amandelen in hun dieet gebruiken kunnen meer afvallen en zorgen ervoor dat ze hun gewichtsverlies ook beter kunnen vasthouden. Door het afzien van enkelvoudig verzadigde vezels, vetten en moeilijk te verkrijgen voedingsstoffen zoals vitamine E en magnesium. Hierdoor is amandelpasta heel goed voor je.  

Sharing is caring