Het nut van jaloezie

Jaloezie wordt al heel snel gezien als een negatief ding. Toch kan jaloezie er toch voor zorgen dat je wel scherp blijft en het kan je motiveren om goed je best te doen. Dit kan zijn tijdens een relatie maar ook op je werk. Jij wilt laten zien dat je beter bent dan de andere.  

Jaloezie kan je onaardig maken 

Jaloezie kan dus positieve effecten. Toch kan het ook zo zijn dat de jaloezie het slechtste in je naar boven kan halen. Jij kan namelijk wat onaardig en minder loyaal worden. Uit onderzoeken is gebleken dat hierdoor je collega’s op werk sneller op zoek zijn naar een nieuwe baan. Probeer op jezelf te letten en doelen voor jezelf te maken. Vergelijk ze niet met een ander. Dit heeft een negatief effect op jou waardoor je jaloerse gevoel erger wordt.  

Jaloezie houd je scherp 

Je jaloers voelen is geen fijn gevoel. Toch is het hebben van wat jaloezie toch wel is goed voor je. Door jaloezie kan je laten zien wat je belangrijk vindt. Zo is het zelfs dat je harder kunt gaan werken wanneer je jaloers bent. Wanneer je jaloers bent kan het ook zo zijn dat je bang bent om de ander kwijt te raken. Dit is al snel in een relatie.  

Negatief 

Het hebben van te veel jaloezie is niet goed. Als je je gevoelens gaat uiten wanneer je jaloers bent, kom je snel al best wel gemeen over. Zodra je het gevoel krijgt dat iemand zomaar geluk in zijn schoot geworpen krijgt, krijg je dat jaloerse gevoel met een naar bijsmaakje. Dit nare bijsmaakje is afgunst. Je ziet diegene dan zeker niet langer als een voorbeeld. Je haalt die ander dan liever naar beneden.  

Sharing is caring