Gezondheidsproblemen waar veel vrouwen zich voor schamen

Bijna iedere vrouw heeft wel is last van kwaaltjes en schaamt zich hiervoor. Voorbeelden hiervan zijn urineverlies, overmatigs zweten of vaginale geurtjes. Omdat ze hier zich voor schamen willen vrouwen hier liever niet over praten. Maar wat zijn nou de meest herkende problemen waar vrouwen zich voor schamen? 

Vaginale klachten  

Vele vrouwen schamen zich voor een onaangenaam ruikende vagina. Een onaangenaam ruikende vagina kan een teken zijn van een schimmelinfectie. Omdat vrouwen hier niet mee naar een dokter gaan, proberen ze zelf allemaal dingen uit. Dit kan ervoor zorgen dat je niet de goede behandeling krijgt. 

Verminderde libido 

Veel vrouwen hebben al snel geen zin in seks. Dit kan een hele hoop onderliggende oorzaken hebben. Vrouwen bespreken dit vaak niet met een huisarts waardoor ze hier last van blijven houden. Heb je hier last van? Dan kan dit liggen aan psychologische redenen, biologische redenen of door sociale oorzaken.  

Zweten  

Dagelijks klamme handjes hebben en zweetoksels is heel vervelend en verberg je liever. Toch kun je een hoop doen tegen het zweten. Zo kun je gebruik maken van antitransparantie-deodorant. Werkt dit niet? Dan kunnen botox-injecties een oplossing zijn voor jou.  

Beharing 

Je spreekt van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen haar of dunne plekken horen te groeien. Hoe jouw haargroei is, is genetisch bepaald. Nadat een haar is aangemaakt in het haarzakje duurt het maanden tot jaren voordat deze uitvalt. Na een rustperiode van ongeveer zes weken tot 1,5 jaar, groeit er weer een nieuwe haar.  

Niet alle haren die we hebben zijn dus zichtbaar. Je genen en hormonen bepalen waar het haar verschijnt op je lichaam. Overbeharing kan goed worden behandeld met behulp van lasers of elektrische epilatie.  

Gasvorming  

Als je als vrouw zijnde een windje voelt opkomen wil het liefst het inhouden. Helaas is dit geen oplossing. Dat leidt namelijk mogelijk tot uitstulpingen van de darmen die weer ontstekingen kunnen veroorzaken. Hoe je de geur van de windjes iets beter kan worden is door je voedingspatroon aan te passen. Scheelt weer iets meer ongemak! 

Sharing is caring