Open relatie, werkt het wel?

Je kent misschien wel iemand die een open relatie heeft. Voor sommigen is het heel normaal, maar anderen vinden het allemaal niet zo normaal. Kan een open relatie je gelukkig maken en hoe kom je erachter of het ook wat voor jou is? Wij leggen je het allemaal uit.  

Een open relatie 

Bij een open relatie spreek je met je partner af om buiten elkaar om ook met anderen te daten. Het hebben van een open relatie is een monogame vorm van een relatie. Je kiest samen met je partner erg bewust voor een open relatie.  

Iedere open relatie is weer anders. De één kiest voor alleen emotionele relatie met anderen, maar je kan ook kiezen voor een romantische of licht erotische relatie met anderen. Weer andere stellen kiezen ervoor om ook seksuele relaties met anderen te hebben.  

Maakt een open relatie je gelukkig? 

Een relatie hebben kan een belangrijk onderdeel zijn van je leven. Buiten het feit dat je een dak boven je hoofd hebt, eten en drinken is een relatie een essentieel onderdeel van je geluk. Je wilt je graag gekoesterd voelen en wil niets liever dan zekerheid hebben in je relatie.  

Als je een open relatie hebt kan je minder druk voelen om de perfecte partner te vinden. Dit is zo omdat je meerdere partners hebt die jouw behoefte bevredigen. Je raakt minder snel teleurgesteld in een partner en hebt ook niet de behoefte om de relatie te beëindigen omdat iemand niet perfect genoeg is.  

5 tekenen dat je een open relatie iets voor je is 

Nadenken of je open staat voor een open relatie is niet gek. Als je het serieus overweegt om een open relatie te nemen dan zijn er wel een aantal dingen waar je goed over moet nadenken. Hieronder lees je een aantal tekenen die je laten zien dat een open relatie echt iets voor jou is.  

  • Je staat allebei open voor non-monogamie 
  • Je kan goed omgaan met jaloerse gevoelens 
  • Je relatie is gebouwd op eerlijkheid en vertrouwen 
  • Je hebt goede afspraken gemaakt waar je beide achter staat 
  • Jij en je partner hebben allebei verschillende verlangens 

Sharing is caring