Invloed van hormonen op je nagels

Je hormonen kunnen op veel verschillende dingen invloed hebben. Dit kan fysiek en mentaal zijn. Je hormonen hebben ook invloed op je nagels. Hormonen zijn lichaamseigen stofjes die allerlei processen in je lichaam regelen. Als het goed is zijn je hormonen in balans. Je hebt dan precies de goede hoeveelheid in je bloed om goed te kunnen functioneren. Verandert er iets in je lichaam? Dan verandert er ook iets in je hormoonspiegel. Wanneer je hormonen veranderen kan dit invloed hebben op je nagels. Voorbeelden van hormonale veranderingen zijn een zwangerschap, de overgang, vruchtbaarheidsbehandelingen en chronische stress. 

Verandering van je hormonen 

Wat de toestand van jouw nagelplaat is, heeft invloed op de hechting van kunstnagelproducten. Zo hechten acryl- en gellak slechter op een vette nagelplaat. Heb jij pech omdat je een vette nagelplaat hebt? Misschien verandert dit wel als jij last hebt van een hormonale verandering.  

Effect is niet gelijk aanwezig 

Je hormonen kunnen dus inderdaad invloed hebben. Het effect is alleen niet extreem aanwezig. Je hormonen de schuld geven voor slechtere nagels is dus geen reden. Je nagels veranderen ook niet echt wanneer je last hebt van je maandelijkse periode. Toch heftige last van hormonale veranderingen zoals het slikken van de pil of je bent zwanger? Dan kan het wel wat effect hebben op je nagels. Je ziet het effect alleen pas na 4 tot 6 maanden. Om dit te voorkomen zou je vitamines kunnen slikken die speciaal zijn ontwikkeld voor haar en nagels.  

Menopauze of zwangerschap 

Wil je toch echt weten of je nagels beïnvloed worden door je hormonen. Bedenk dan hoe lang de hormonale verandering aan de gang is. Is het zo dat die verandering 4 tot 6 maanden eerder begon dan die veranderingen in je nagelplaat. Als dit zo is zijn er geen andere oorzaken te vinden en ligt het aan je hormonen.  

Conclusie 

Je hormonen hebben vaak geen invloed op je nagels. Is het toch zo? Dan merk je pas verschil na 4 tot 6 maanden na je hormonale verandering. De veranderingen vinden altijd geleidelijk plaats, dus niet plotseling en dramatisch.  

Sharing is caring