Ontdek de voedseltrends van 2022!

2022 is alweer begonnen en we zijn allemaal druk bezig met gezonde dingen in huis halen en kijken hoe we gezonder kunnen gaan eten. Zo wordt er in 2022 aandacht besteed aan het milieu maar ook dat we beter gaan eten voor ons eigen lichaam. Wij hebben voor jou de voedseltrends van 2022 op een rijtje gezet! 

Eten voor de aarde 

We gaan steeds meer betwister kijken naar hoe we eigenlijk voor de aarde zorgen. Zo kiezen veel mensen ervoor om al minder vlees, suiker en zout te gebruiken om daarom beter voor onszelf en voor de aarde te zorgen.  

Kiezen voor vegan, vegetarisch en biologisch.  

In de supermarkten zie je steeds meer vegetarische en vegan producten liggen. Maar ook in de restaurants staan er steeds meer vegetarische en vegan recepten op de menukaart. Kiezen voor plantaardig eten wordt gezien als beter voor de planeet. Ook worden we allemaal creatiever met eten zonder per definitie vlees te gebruiken.  

Het mixen van culturen 

Doordat we steeds meer variëren met gerechten wordt er ook steeds vaker gerechten gekookt uit andere keukens dan de Nederlandse keuken. Ook zie je het steeds meer voorbij komen dat er wordt gespeeld met twee verschillende gerechten. Zo heb je vast wel eens een foto of filmpje voorbij zien komen waar er een sushipizza te zien was. Er worden steeds meer culturen gemixt met elkaar.  

Het eten van kip 

Kip is iets dat veel gegeten wordt door mensen, maar waar ook ontzettend veel vervangers voor zijn. En wist je ook dat kip het enige type vlees is dat nog groeit in verkoop in Europa. Wanneer je in een restaurant bent is kip dan ook niet weg te denken van de menukaart.  

Oude recepten naar boven halen 

We zijn steeds meer geneigd om recepten van vroeger weer eens uit te proberen. Echt die typische ‘oma’ recepten. Het maken van echte familierecepten geeft een warm en vertrouwd gevoel.  

Sharing is caring