Bultjes op je billen, hoe kom je ervan af?

Iedereen heeft wel eens van die plekjes, bultjes of puistjes op je billen. De ene heeft dit meer dan de ander. Het hebben van deze bultjes kan invloed hebben op je zelfvertrouwen. Hoe vervelend is dat! Maar kun je nou van die bultjes afkomen?

Wat zijn die bultjes op je billen?

De plekjes op je billen zien er snel uit als puistjes of pukkeltjes op je billen. Toch zijn ze niet helemaal hetzelfde. De puistjes op je billen hebben namelijk meer de neiging om zich te uiten in een soort hobbelige uitslag. Dit blijft meestal een paar dagen zitten.

Wat is het verschil tussen de bultjes op je billen en huid?

De bultjes op je billen zijn officieel geen acne. Dit komt omdat ze meestal veroorzaakt worden door ontstoken haarzakjes. Deze worden ook wel folliculitis of karbonkels genoemd.

Oorzaken van de bultjes op je billen

Folliculitis is een aandoening die een gevolg is van irritatie, wrijving, bacteriële infectie of een blokkering van de haarzakjes. De soort bultjes kunnen eigenlijk overal op je huid voorkomen zolang er maar haar groeit. De bultjes kunnen ook sneller komen door de kleding die je draagt. Zo kun je bultjes krijgen van synthetische kleding. Ook kun je van zweet sneller bultjes krijgen op je billen.

Hoe voorkom je de bultjes?

Heel vervelend die bultjes op je billen, maar wat kun je er nou aan doen? Je kunt sowieso ervoor zorgen dat je de haarzakjes goed schoonhoudt. Je kunt zelf goed aan de slag gaan met een scrub. Zorg er wel voor dat dit een zachte scrub is.

Sharing is caring