5 tips voor een gezonde mindset

Het hebben van een gezonde mindset is ontzettend belangrijk als het gaat om gezond leven. Maar nu gaat het niet alleen om gezond leven, maar ook over het hebben van een gezonde relatie met eten, bewegen en met jezelf. Wij hebben 5 tips voor jou op een rijtje gezet die je helpen met een gezonde mindset.  

Eten is niet verboden 

Je bent erg geneigd om eten te verdelen in goed of slecht. Je verbiedt snel het eten dat ‘slecht’ voor je is om te eten. Wanneer je al een koekje eet valt voor je gevoel de grond onder je voeten vandaan. Toch is het niet slim om voedsel te verbieden. Dit komt omdat het eten dat je voor jezelf verbiedt alleen maar aantrekkelijk wordt.  

Het is goed om jezelf af en toe even iets lekkers te gunnen. Dit zorgt er namelijk voor dat je een goed voedingspatroon creëert er daarom kan je het voedingspatroon je hele leven volhouden.  

Focus niet alleen op je uiterlijk  

Je kijkt heel snel alleen naar je uiterlijk, maar je bent niet alleen je uiterlijk. Het is niet zo dat je minder waard bent wanneer je 3 kilo zwaarder bent. Als je de keuze maakt om af te vallen betekent dat niet dat je waardevoller gaat zijn. Wel is het zo dat je je misschien wat beter in je vel gaat voelen.  

Bewegen 

Sporten is goed voor je lichamelijke en fysieke gezondheid.  Sporten moet je niet alleen doen omdat het van jezelf moet, maar omdat het iets is wat goed voelt. Als je energie uit het sporten haalt betekent het dat je het leuk vindt. Sporten moet namelijk geen straf voor je worden. 

Het goed doen 

Het liefst wil je het iedere dag goed doen. Het kan je dan ook frustreren als het een dag niet gaat zoals jij het voor je ziet. Je lichaam is continu bezig met een balans. Iedere dag is anders en je hebt dan ook iedere dag behoefte aan andere soorten voedingsstoffen.  

Leef je leven 

Het gebeurt steeds vaker dat je heen en weer blijft rennen en niet even stilstaat. Hierdoor vergeet je om je grenzen aan te geven, want je blijft continu bezig. Dit zorgt ervoor dat je niet goed kan luisteren naar jezelf en ook niet weet waar je nou precies behoefte aan hebt. Probeer dus goed naar je eigen lichaam te luisteren.  

Het hebben van een gezonde mindset is zowel lichamelijk als fysiek goed voor je. Blijf goed naar jezelf luisteren.

Sharing is caring