Begin je ochtend fris en fruitig

Hoe beschrijf jij je ideale ochtend. Rustig wakker worden, een kopje koffie en geen stress. We dromen er allemaal van maar vaak is de realiteit anders. Je schrikt van de wekker en scrolt zonder nadenken op je telefoon. Hoe start je de ochtend fris en fruitig? 

Niemand zit erop te wachten. Een ochtend vol stress en spanning. Niet bepaald een goede start van de dag. En daarnaast is al die stress helemaal niet goed voor je. Wil jij je ochtend rustig starten? Dan wil je zo snel mogelijk van deze gewoontes af. 

Snoozen 

Heerlijk, je nog een keer omdraaien als de wekker gaat. Die tien minuten extra slaap klinkt natuurlijk erg aanlokkelijk. Snoozen is echt niet gezond. Je staat vermoeider op dan je had gedaan als je meteen uit bed was gekomen.  

Door het snoozen haal je het brein eigenlijk constant uit de slaapmodus. De onderbreking in je slaapcyclus worden in verband gebracht met mentale problemen, maar ook fysieke problemen zoals stofwisselingsproblemen. Stop met snoozen en sta op als de wekker gaat. Scheelt ook weer haasten. 

Reinig je huid 

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Verwijder je make-up voor je gaat slapen. Dit geldt niet alleen voor iedereen die make-up draagt maar eigenlijk voor iedereen. Reinig de huid in de avond en ochtend.  

Je ligt namelijk zo’n 8 uur per dag op je kussenhoes. Je kan je voorstellen, dat is niet altijd even fris. Je kussensloop verzameld nogal wat bacteriën en dode huidcellen. Reinig dus niet alleen je huid twee keer per dag maar vervang je kussensloop ook regelmatig. 

Je telefoon 

Grote kans dat jij je telefoon meteen pakt zodra je je ogen opent. Je checkt meteen het nieuws of scrolt eindeloos over Instagram. Met de wereld aan je voeten en al die informatie raak je snel overprikkeld. Met als gevolg: vermoeidheid, stress en vergeetachtigheid. Vervang je telefoon dus voor een boek. Of geniet in stilte van een kop koffie.  

Veel suiker 

Ontbijt jij het liefst met een croissant of ontbijtgranen. Grote kans dat deze een flinke dosis aan suiker bevatten. Wil je fris en fruitig de dag door, dan kan je beter voor iets gaan zonder veel (toegevoegde) suikers. Vervang je ontbijtgranen voor granola, je yoghurt met een smaakje voor een magere kwark of yoghurt. Zo voorkom je een suikercrash/dip. Zo krijg je geen last honger, een humeur en dus de uiteindelijke suikercrash.  

Sharing is caring