3 X eet dit niet met een kater!

Je hebt gister lekker lopen stappen met vrienden en je wordt wakker met een heftige kater. Welke voedingsmiddelen kan je het best vermijden tegen een kater? Lees het hier! 

Zure producten 

Zure citrusvruchten zoals grapefruit, mandarijnen en sinaasappels kunnen je geïrriteerde maag nog meer irriteren. Tomatensap en ketchup kun je beter ook niet eten, want deze producten bevatten namelijk ook veel zuren die je maag niet trekt na het drinken van alcohol.  

Nog meer alcohol 

Men zegt dat de beste remedie tegen een kater het drinken van nog meer alcohol is. Maar dit moet je al snel aan de kant zetten, dit is namelijk niet de oplossing voor een kater. Om nog een alcoholisch drankje te drinken, de ochtend na het stappen is niet verstandig want het zal je lichaam nog meer dehydrateren wat resulteert in nog een hefterige kater later op de dag. 

Vet eten 

Veel mensen denken dat vet eten goed is tijdens het hebben van een kater, maar dit is eigenlijk geen goed idee. Een vette maaltijd kun je namelijk beter vermijden, omdat gefrituurd of gebakken voedsel de maag ook kan irriteren. Het eten van vet eten voor het stappen kan je wel helpen om je maag af te scheiden. Hierdoor voorkom je dat de alcohol wordt geabsorbeerd in de maag en in je bloedbaan terecht komt.  

Sharing is caring