Tips hoe je het beste fit en gezond kan thuiswerken

Tegenwoordig werken een hoop mensen thuis. Dit kan veel nadelen hebben maar ook voordelen. Zo heb je helaas minder contact met je collega’s maar wel meer rust voor jezelf. Het is wel belangrijk om tijdens het thuiswerken goed voor jezelf te zorgen. Daarom hebben wij wat tips voor je om gezond en fit te blijven tijdens het thuiswerken.  

Zorg voor een goede werkruimte  

Werk in een opgeruimde, afgezonderde ruimte waar je zo min mogelijk afleiding zult hebben. Ben je klaar met werken? Dan kan je de deur achter je lekker sluiten. Heb je thuis geen aparte ruimte? Dan kun je het beste een vaste plek in je huis kiezen. Zorg er ook voor dat wanneer je klaar bent met werken je je spullen gelijk helemaal opruimt. Zo hou je een beter balans tussen werk en privé.  

Houding 

Je houding tijdens het werken is heel erg belangrijk voor je lichaam. Op kantoor heb je waarschijnlijk andere stoelen, computers en bureaus waardoor je anders zit. Zorg ervoor dat jouw houding zo goed mogelijk is om bijvoorbeeld klachten in je rug te voorkomen.  

Benen strekken 

Als je een langere tijd zit is het heel belangrijk om je benen tussendoor te strekken. Beweeg je namelijk ieder half uur een beetje door te lopen of door te staan, dan voel je je een stuk minder moe en zit je beter in je vel. Af te toe even bewegen kan je ook doen tijdens het werken door bijvoorbeeld belletjes te plegen wanneer je een rondje aan het lopen bent. Zelfs een glas water halen is al goede beweging om tussendoor even te doen.  

Voldoende bewegen 

Heb je pauze? Ga dan even op de fiets of wandelend naar de winkel. Het is ook bewezen dat een wandeling je hersenen stimuleert. Andere dingen als beweging zijn ook al super goed om te doen. Zo kan jij gaan strijken, ramen lappen of afwassen. Dat telt ook als beweging. Heb je na een lange werkdag ook nog eens je klusjes af voor in huis.  

Sharing is caring