Gebarsten lippen door de kou, hoe kom je ervan af?

Je kan zoveel mogelijk lippenbalsem op je lippen smeren in de winter maar toch blijven ze droog. Hoe vervelend is dat wel niet. In de winter worden je lippen nou eenmaal sneller droog. Op je lippen zitten namelijk weinig talgklieren. Normaal hydrateert talg de huid, maar helaas is dat niet mogelijk in de winter. De lucht is dan koud en droog, waardoor het vocht in je lippen gaat verdampen. Maar wat kun je wel doen tegen die gebarsten lippen? 

Lippenbalsem 

Je zou kunnen wachten op een hogere luchtvochtigheid en vervolgens je lippen hydrateren met lippenbalsem. Het is zelfs beter om je lippen al in te smeren voordat ze beginnen met barsten. Kun je het barsten al niet meer voorkomen? Smeer dan alsnog wat lippenbalsem om het niet erger te maken. Zorg er wel voor dat je niet te veel lippenbalsem gaat smeren want dan zal de huid op je lippen verweken en geïrriteerd raken. Geen lippenbalsem in de buurt? Dan kan je ook altijd nog gebruik maken van wat handcrème of honing.  

Likken 

Als het buiten koud is en je lippen gaan barsten dan is het heel makkelijk om je droge lippen nat te maken door het te gaan likken. Toch is dit niet zo’n goed idee. Het klinkt misschien een beetje raar maar water zorgt er juist voor dat je huid gaat uitdrogen. Als je hele droge lippen hebt, kan het goed zijn dat je allemaal velletjes daarom hebt. Trek deze er niet vanaf. Als je later namelijk iets zouts of pittigs eet kan dat een brandend gevoel geven.  

Geurtjes  

Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten lippenbalsems met allemaal verschillende geurtjes en smaakjes. Vaak bevatten die allemaal bestandsdelen die een allergische reactie kunnen uitlokken. Hierdoor genezen je lippen helemaal niet.  

Sharing is caring