Zoveel calorieën verbrand je tijdens seks

Calorieën verbranden is waarschijnlijk niet te hoofdreden om seks te hebben. Het is vooral fijn om intiem contact met je partner te hebben. Maar als je het toch over die calorieën gaat hebben die je kunt verbranden tijdens de seks, hoeveel verbrand je dan per standje? 

De gezonde voordelen van seks 

Seks geeft onder andere je immuunsysteem een boost. Door onderzoeken kwam naar voren dat mensen die minimaal één keer per week seks hebben hogere levels hebben van immunoglobuline A in hun bloed. Immunoglobuline A is een antistof dat je beschermt tegen ziektes. Ook verbetert  
een orgasme je stemming en slaap en vermindert het je stress.  

Voorspel 

Voordat je gaat beginnen met seks, is het fijn om te beginnen met voorspel. Je kan elkaar wat aanraken en zoenen. Maar met zoenen kan je ook al een hele hoop calorieën verbranden. Als je een uur lang gaat zoenen kan je zo’n 190 calorieën verbranden.  

Missionaris 

In de missionarispositie rustig seksen heb je na een half uur al snel 60 calorieën verbrandt. Ga je iets wilder aan de slag, dan kom je uit op 100 calorieën per 30 minuten.  

Doggy style  

Met doggy style positie kan je na 40 minuten zo’n ongeveer 110 calorieën verbranden. 

Reverse cowgirl 

Bij dit standje heb je dan het voordeel dat je je buik- en beenspieren heel hard aan het werk zet. Reverse cowgirl is veel intensiever dan doggy style, maar je verbrandt tijdens een reverse cowgirl positie per 40 minuten ook 110 calorieën.  

Orale seks  

Je verbrandt met orale seks ontvangen geven en ontvangen ongeveer 60 calorieën. Je verbrandt die 60 calorieën na een half uur ongeveer. 

Afwisselen 

Wanneer je ongeveer 40 minuten seks hebt en een paar keer wisselt van sekspositie verbrand je ongeveer 140 calorieën. Dit aantal calorieën kan je ongeveer vergelijken met een glas wijn.  

Sharing is caring