Waarom je wat vaker radijsjes zou moeten eten

Kleine ronde groentes, die sterk smaken en een verfrissende draai geven aan je salades. Als jij radijzen superlekker vindt, heb je geluk! Het eten van radijzen heeft namelijk hartstikke goed voor je gezondheid! Maar waar is het nou eigenlijk allemaal goed voor? 

Goed voor gewichtsverlies 

Als jij wilt afvallen, dan zou je goed radijsjes kunnen eten. Radijzen bevatten namelijk veel magnesium, vezels, vitamine C, kalium, calcium en weinig koolhydraten. Ook bevat een radijs een hoog watergehalte. Dit kan ervoor zorgen dat jouw eetlust vermindert of dat je sneller vol zit.  

Goed voor je huid 

Het eten van radijzen is goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. Dit komt door de vitamine C, fosfor, zink en B-complexvitamines die er in een radijs zitten. Als je een radijs kookt, ontstaat er radijswater. Radijswater is goed om de huid te verzachten. 

Sommige mensen gebruiken zelfs plakjes rauwe radijs als gezichtsreiniger. Zo gebruikt de cosmetische industrie ze ook vaak om huidproblemen om aan te pakken.  

Bloeddruk verlagen door radijzen te eten 

Radijzen zijn rijk aan kalium en mineralen. Deze zijn heel goed voor het regelen van de bloeddruk. Het helpt ook de bloedstroom te verbeteren, zodat jouw hele lichaam voldoende bloed ontvangt.  

Radijzen verminderen infecties aan de urinewegen 

In het algemeen krijgen vrouwen een stuk sneller last van ontstekingen aan de urinewegen dan mannen. Het regelmatig toevoegen van een radijs aan je salades kan je helpen om dit vervelende probleem te voorkomen. Radijzen zijn namelijk vocht afdrijvend en verhogen de aanmaak van urine op een natuurlijke manier. Bovendien zijn ze antibacterieel. Dus heel goed om infecties tegen te gaan om je nieren te beschermen.  

Goed voor je lever 

Het eten van radijzen kunnen helpen om je lever gezond te houden. Ze zuiveren namelijk het lichaam en verwijderen toxines uit het bloed. Mensen die bijvoorbeeld aan geelzucht lijden, halen heel wat voordelen uit het eten van een radijs. 

Een radijs beschermt ook onze rode bloedcellen. Die zorgen ervoor dat de zuurstof beter door het bloed stroomt. 

Sharing is caring