Wat zegt de plek van je hoofdpijn precies?

Als je hoofdpijn hebt zeg je meestal gewoon dat je hoofdpijn hebt, maar hoofdpijn kan op verschillende plekken zitten. Iedere plek betekent ook weer wat anders. Ben je benieuwd wat iedere plek precies betekent? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet. 

Hoofdpijn rond je oog 

Als je hoofdpijn hebt rondom je oog kan dat duiden op clusterhoofdpijn. Dit soort hoofdpijn heeft de neiging om voor een bepaalde periode verschillende keren te komen voordat die pijn verdwijnt voor een tijdje.  

Clusterhoofdpijn wordt ook wel wekkerhoofdpijn genoemd. Dit komt omdat het meestal iedere dag terugkomt op hetzelfde tijdstip en vaak ook wanneer je aan het slapen bent. Deze soort hoofdpijn kan een half uur duren, maar soms ook een aantal uur. 

Pijn in je nek 

Het hebben van pijn in je nek is niet gelijk het eerste waar je aan denkt wanneer je last heb van hoofdpijn. Toch is het een kenmerk dat veel voorkomt. Veel mensen die te maken krijgen met migraine krijgen dan ook nekpijn. 

Pijn op je hoofdhuid 

Als je last hebt van spanningshoofdpijn is het niet zo dat het echt pijn veroorzaakt in je hoofdhuid. Het voelt allemaal heel strak aan. Bij dit soort hoofdpijn kan je pijn hebben aan allebei de kanten van je hoofd en dan vooral je voorhoofd. Dit soort hoofdpijn voelt als een enorme druk. 

Doordat je weet waar de hoofdpijn echt zit is het makkelijker om de oorzaak van die pijn te achterhalen. En eventueel wat aan de hoofdpijn te kunnen doen.  

Sharing is caring