Tips tegen een ochtendhumeur

“Doe is niet zo chagrijnig.” Dat krijg je vast wel eens te horen als je last hebt van een ochtendhumeur. Meestal heeft een ochtendhumeur niet te maken met je instelling of karakter. Het heeft te maken met je biologische klok. Hier hebben wij wat tips om je humeur in de vroege uren een handje te helpen.  

Sta op tijd op 

Heb je geen verplichtingen ‘s ochtends vroeg? Dan kan het je helpen om wat later je bed uit te gaan. Dan komt omdat je biologische klok wat later op gang komt. Moet je naar school of werk? Sta dan goed op tijd op. Geef je lichaam iets meer de ruimte om op te starten. Dit werkt een stuk beter dan snel ontbijten en je gehaast klaarmaken. Doe er alles aan om in de ochtend geen haast te hebben. Pak bijvoorbeeld van tevoren al je spullen voor de volgende dag. 

Neem een fijne wekker 

Neem een fijne wekker met een rustig geluid. Als je een wekker hebt met een heel irritant geluid word je vanzelf al best chagrijnig wakker. Met een fijne wekker begin je je dag al een stuk beter.  

Snooz je wekker niet 

Heerlijk om je nog even om te draaien wanneer je wekker is gegaan. Maar dit werkt juist averechts. Probeer meteen uit bed te stappen nadat je eerste wekker is gegaan. Als er wat licht ‘s ochtends al in je kamer schijnt kun je wat makkelijker opstaan.  

Drink water 

Drink voor je ontbijt een glas water dat lauwwarm is. Dit geeft je net even wat meer een boost in de ochtend. Ook helpt het je darmen op gang te brengen en daarmee je hele lichaam.  

Zorg dat makkelijk inslaapt  

Heb je moeite met inslapen? Dan is het handig om genoeg rust in je hoofd te brengen zodat je beter in slaap kan komen. Zet bijvoorbeeld op tijd de schermen die gebruikt uit en ga een boek lezen. Sport ook niet in de avond. Dit kan je langer wakker houden.  

Sharing is caring