Wat is yin yoga?

Yin yoga is in de afgelopen jaren steeds meer bekend geworden in Nederland. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Door de yoga worden de dieperliggende spieren meer uitgerekt en maakt het bekkengebied los. 

Grenzen verleggen 

Als je Yin yoga doet, hou je de posities iets langer vast dan met normale yoga. Op deze manier heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in de houding te komen, maar om je beter te voelen in je eigen lijf. Bij deze vorm van yoga hoef je niet intensief te bewegen. Het kan allemaal lekker rustig. Dit is de reden dat het veel mensen aanspreekt om te doen.  

Spieren en bindweefsel 

Bij veel verschillende sporten gaat het erom dat je je spieren goed aanspant. Bij Yin yoga gaat het er juist om je spieren helemaal los te laten en te ontspannen. Je richt je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je de rek voelt. Veel atleten beëindigen hun carrière niet vanwege het gebrek met hun spieren, maar door problemen met hun gewrichten. Dan is Yin yoga de manier om bindweefsel en gewichten te herstellen en versterken.  

Niet alleen voor topsporters 

Yin yoga is goed voor veel mensen. Niet alleen mensen die topsporter zijn of ballerina. Ook als je een zittend beroep hebt heeft het zin om de yoga te doen. Bij een zittend beroep belast je namelijk de gewichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn dan constant aan het werk op je lichaam rechtop te houden. Yin yoga kun je het beste in de ochtend beoefenen. Dan zijn je spieren nog stijf, waardoor je sneller bij je bindweefsels en gewichten komt. 

Sharing is caring